Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOJE – SUSITIKIMAS SU POETAIS IR POEZIJA

Telšių Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje susirinkusius poezijos gerbėjus žavėjo netikėtos poetinės ir muzikinės jungtys. Kūrybinė trijų poetų bendrystė prasidėjo nuo netikėtos aplinkybės: poetus Valdą Daškevičių, Steponą Algirdą Dačkevičių ir Vytautą Stulpiną draugėn subūrė raidės. V. Daškevičių suintrigavo, kad Telšiuose gyvena poetas su panašia pavarde – S. A. Dačkevičius, taip kilo mintis čia surengti trijų poetų susitikimus su skaitytojais. Poeziją įtaigiai papildė Telšiuose gerai žinomo dainininko, „Lietuvos balso“ dalyvio ir finalininko Antano Gaudiešiaus dainos.

S. A. Dačkevičiaus telšiškiams pristatinėti nereikia – jis pažįstamas ne tik kaip įdomus, savito braižo poetas, bet ir kaip ilgametis laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ redaktorius, žurnalistas. Poetas yra išleidęs penkias knygas, kūryba publikuota almanachuose ir rinkiniuose. Taip pat gerai telšiškiai pažįsta ir V. Stulpiną – kraštietį, kultūrinių projektų iniciatorių. Poetas ką tik išleido naują poezijos knygą „Lėtoji“. Neseniai kūrybos rinktinę „Visas likęs laikas“ išleidęs V. Daškevičius sakė nekantriai laukęs renginių Telšiuose – ir kaip galimybės susitikti su plunksnos broliais, ir kaip progos pabendrauti su skaitytojais. Nors V. Daškevičiaus gyvenimo patirtys vėrėsi ne Telšiuose, telšiškiams jo poezija, tikimės, irgi patiko.

Poetai skaitė naujausius savo eilėraščius. Renginį vedė V. Stulpino ir V. Daškevičiaus knygas išleidusios leidyklos „Slinktys“ vadovas poetas Juozas Žitkauskas, irgi paskaitęs savo kūrybos.

Svečiams padėkojo bibliotekos vadovė Vida Urnikienė.

Kitas poetų ir skaitytojų susitikimas vyko Varnių bibliotekoje.

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=kpbiblioteka&set=a.2205579829591661

 

 

 

 
Savanoris bibliotekoje