Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOJE – „DON BOSKO VASAROS“ STOVYKLAUTOJAI

VASARA IR STOVYKLA – kas vaikams gali būti įdomiau! Ir ne šiaip paprasta stovykla, o „Don Bosko vasara“! Mūsų bibliotekos draugo – italų vienuolio saleziečio, Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos kapeliono PJERO (PIERCARLO MANZO) – iniciatyva Telšių saleziečių bendruomenė, rūpindamasi jaunimo užimtumu vasarą, gimnazijos patalpose jau trečią kartą sukvietė 2–7 klasių moksleivius į stovyklą.
Dvi savaites įdomios veiklos (šokiai, žaidimai, būreliai, olimpiados, ekskursijos, nauji atradimai, nauji draugai, įdomūs susitikimai, šv. Mišios, giesmės, savanorių pavyzdys) džiugina apie 130 stovyklautojų ne tik iš Telšių rajono.
Italų kunigas Don Bosko – šios stovyklos įkvėpėjas ir globėjas. Stovyklautojai kasdien susipažįsta su žmonėmis, kurie savo gyvenimu liudijo, kaip tarnauti Dievui, būnant geru ir atsakingu piliečiu. Dvi stovyklautojų grupės turi ir išskirtinius pavadinimus: pradinukai tapo Jonukais (tarsi daug mažų Jonukų Bosko), o vyresnieji (5–7 kl.) – Valdokais iš Italijos Turino miesto kvartalo, kur jaunimo globėjas sukūrė savo pirmuosius globos namus vaikams.
Stovyklos rengėjams talkina savanoriai: veda žaidimus, įvairius užsiėmimus, lydi į ekskursijas ir kt. Jie čia vadinami animatoriais (verčiant iš italų kalbos, vaikams dovanojančiais savo sielą). Animatoriai tarsi tapo kunigo don Bosko rankomis ir širdimi.
Bibliotekos Inovacijų ir mokymo centre apsilankiusios trys stovyklautojų grupės dalyvavo edukaciniame užsiėmime „3D spausdintuvo galimybės“ – „TinkerCad“ programa modeliavo raktų pakabukus su savo vardais, susipažino, kaip atspausdinamas kompiuteriu sumodeliuotas daiktas. Stovyklautojai turės mielą prisiminimą – edukatorė Erika Bytautienė visiems padovanojo atspausdintus raktų pakabukus.
 
Savanoris bibliotekoje