Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VAIKŲ VIEŠNIA – KNYGŲ ILIUSTRUOTOJA INGA DAGILĖ

Rugsėjo 16-ąją bibliotekoje apsilankiusių vaikų viešnia buvo INGA DAGILĖ, labiausiai žinoma ir apdovanojimais įvertinta knygų vaikams dailininkė ir dizainerė. Mažiau žinoma kaip dviejų kūrybingų vaikų mama. Visai nežinoma kaip sportininkė, treniruotėse mosuojanti kardu. Retai geria kavą, bet dažnai į namus parsineša naują kavos puodelį. Kolekcionuoja vaikų piešinius ir įdomių formų akmenukus.

I. Dagilė yra iliustravusi dešimt knygų: „Svajonių kalnas“, „Drambliai ėjo į svečius“, „Keturios paslaptys, kaip pažinti raides ir natas“, „Raidžių namučiai“, „Istorijos skanėstai“, „Mano tėtis rašo knygą“, „Akmenėlis“, „Kas kaip miega“, „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ ir naujausią – „Geriausia diena“.

Į susitikimą atvyko Telšių „Kranto“ progimnazijos 4a klasės vaikai su mokytoja Dina Margalike. Nors Mariaus Marcinkevičiaus knygos „Akmenėlis“ pristatymas buvo rimtas, o pati knygos istorija liūdna, vaikai atrado ir linksmesnių jausmų: meilė, begalinė draugystė. Susipažinus su knyga, vyko šauni edukacija. Kiekvienas vaikas kūrė „Akmenėlio“ herojams namus – šiltus, spalvotus, kartu sukurdami istoriją, kas juose gyvena.

Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos projektą „Biblioteka: išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Telšių rajono savivaldybė.

 
Savanoris bibliotekoje