Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

SUSITIKIMAS SU KNYGOS „GIMINĖS. TAIP JIE JAS KŪRĖ“ AUTORIUMI BRONIUMI BUŠMA

Lapkričio 16 d. bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoju, legendinio serialo „Giminės“, pasirodžiusio dar 1993 metas, scenarijaus autoriumi Broniumi Bušma.

Svečią sveikino dviejų bendradarbiaujančių įstaigų vadovės: Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos – Vida Urnikienė ir Telšių Trečiojo amžiaus universiteto  – Danutė Juškienė.

Rašytojas – žemaitis, kilęs iš Skuodo rajono, Ylakių. 1970 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, teatrinį fakultetą, nuo 1971 m. dirba valstybinėje televizijoje (LRT). Rašo scenarijus lietuviškiems serialams.

Savo naujoje knygoje „Giminės. Taip jie jas kūrė“ B. Bušma nukelia mus į pirmąjį Nepriklausomybės dešimtmetį, pasakoja, kaip Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje buvo kuriamas populiarus serialas „Giminės“ ir jo tęsiniai: „Atžalos“, „Giminės ir...“

 Svečias gyva, vaizdinga kalba, šmaikščiai atvėrė klausytojams serialo kūrimo virtuvę. Iš pirmųjų lūpų išgirdome istoriją, kaip buvo gautas reikiamas serialo tęsinio finansavimas, kaip gimė ypač populiari „Giminių“ daina, kuri nieko bendro neturėjo su kuriamu filmu. Ir dar nemažai pikantiškų, kurioziškų, juokingų situacijų, nutikusių aktoriams ir visai filmo kūrimo komandai. Pasižiūrėjome įdomesnių scenų fragmentų.

Gera buvo tiesiog sėdėti ir klausytis. Pasijutome kaip tikri giminaičiai. Taip, kaip autoriaus užrašyta jo dovanotoje knygoje: „Mūsų nedaug. Ar patinka, ar ne, gal prieš Jūsų valią, bet mes – giminės“.

 

 
Savanoris bibliotekoje