Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 01 14 Savanorystė Varniuose

2012 01 14 Savanorystė Varniuose

 

Savanorystė

Šiais mokslo metais, Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos mokiniai prisipildo savo širdį gerumo, bando atrasti tikrąjį save, lankydami savanorystės kursus. Ši naujovė moksleiviams padeda suprasti, kad gera padėti kitiems, negaunant jokio atlygio.

Per pirmuosius kursus moksleiviai susipažino su savanorystės teorija ir pačiu savimi. Susikūrė savo savanorių grupės pavadinamą ‚, Kibiai ‘‘ ir išsirinko vadovę kibių kibę. Praėjus laikui visi savanoriai susiskirstė į grupes, tam kad vieni padėtų vaikams, kiti vienišiems seneliams. Gruodžio 23 dieną visi savanoriai išvyko į Varnių senelių namus, pasveikinti senelius su artėjančiomis šventėmis. Seneliams skaitė eilėraščius, viena moksleivė grojo akordeonu . Tam kad dar labiau pajustų kalėdinę dvasią buvo kiekvienoje palatoje uždegamos žvakutės ir padėtos, pačių moksleivių išlankstytos eglutės. Tuos įspūdžius, kuriuos patyrė savanoriai apsilankius ten, greitai neužmirš.

Šiuo metu moksleiviai padeda Varnių miesto bibliotekai atrūšiuoti knygas. Šis darbas yra gan smagus, informatyvus. Sužinojome, kaip knygos yra inventorinamos, kad kiekviena biblioteka turi savo tam tikrą numerį, ir kas kiek metų knygos yra nurašomos.

Tiesa, daugelis būrelio narių jau eilę metų - bibliotekos knygnešiai.

Mokiniai kartu su mokytoja Saliuta Valickiene yra numatę atlikti daug įvairių darbų tiek įstaigose, tiek pas pavienius, negalią turinčius žmones.

Jau praėjo pusę savanorių kurso laiko, bet vis gauname daugiau kvietimų padėti. Savanorystė visu pirma prasideda nuo savęs, o tik po to kitiems. Per visą dar likusį laiką tikimės nuveikti kuo įdomesnės veiklos.

Kristina Juknaitė
Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos 3g moksleivė

 
Savanoris bibliotekoje