Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 02 29 Literatūrinė pamoka skirta B.Brazdžionio 105 gimimo metinėms

2012 02 29 Literatūrinė pamoka skirta B.Brazdžionio 105 gimimo metinėms

 

„Iš tavo rankos,Dieve...“
( B.Brazdžionio 105 gimimo metinėms.)

Taip vadinosi lietuvių kalbos ir literatūros pamoka Varnių regioninio profesinio mokymo centro Informacinių technologijų kabinete, pažymint 105 – tąsias Lietuvių tautos šauklio ir poeto Bernardo Brazdžionio gimimo metines paskutiniąją vasario dieną.

Lietuvių kalbos ir literatūros vyr. mokytoja Laima Ereminienė ne eilinę pamoką pradėjo išskirtinės temos ir jos dalyvių pristatymu.Šventiškai improvizuotoje aplinkoje poeto gyvenimo ir kūrybos takeliais pavedžioti šį kartą pasišovė Varnių bibliotekos literatų būrelio „Lyra“ poezijos gerbėjai ir puoselėtojai: D. Šarpnickienė, L. Jokubauskienė, G. Čiužienė, E. Gedminienė, S. Genutis ir kt.

 Anot renginio iniciatorių – Varnių miesto bibliotekos bibliotekininkių Z. Macienės, V. Krenciuvienės, mokytojų L.Ereminienės ir D.Skrodenienės – tai buvo turininga literatūrinė popietė,kurioje įtaigiai ir išraiškingai nuskambėjo patys svarbiausi, lyriškiausi ir patriotiškiausi mylimo mums poeto Bernardo Brazdžionio eilėraščiai, kaip: „Iš tavo rankos, Dieve,gaunu savo rytą“, „Klajūnui“, „Aš čia – gyva“, „Tremtinio malda“, „Šaukiu aš tautą“, „Be motinos Tėvynės“ ir kt.

Lyriškuose intarpuose pavasarį su vyturėlio giesmele kvietė fleitą „virkdydama“ Varnių M.Valančiaus gimnazijos moksleivė Gabija Kasmauskytė.

Karšti auditorijos plojimai liudijo apie tai, jog pamoka buvo ne „standartinė“, įdomi ir prasminga.

Prie kavos ir kvapnios arbatos puodelio prisiminėme,jog kaip greitai prabėgo metai be Justino Marcinkevičiaus, pabrėžėme,jog šie 2012 – ji metai yra paskelbti Maironio ir Palaimintojo Vyskupo Matulaičio metais,pasvarstėme kaip galėtume įprasminti mums brangių žmonių atminimą.

Atsisveikinant, Telšių K.Praniauskaitės viešosios bibliotekos, Varnių filialo darbuotojos V.Krenciuvienė ir Z.Macienė pakvietė Varnių RPMC pedagogus ir moksleivius artimiausiu metu sudalyvauti analogiškame literatų būrelio „Lyra „renginyje.

Pasiūlymui niekas neprieštaravo.

Literatų būrelio „Lyra“ pirmininkas
Stanislovas Genutis

Nuotraukose: Neeilinė pamoka Varnių RPMC.

 
Savanoris bibliotekoje