Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » 2012 04 18 Mokymai abiturientams

2012 04 18 Mokymai abiturientams

Būsimam studentui į pagalbą: informacijos ištekliai mokymuisi

ir studijoms Šių metų balandžio 18 d. Telšių Karolinos Praniauskaitės viešajai bibliotekai bendradarbiaujant su Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešąja biblioteka buvo organizuoti Telšių Žemaitės gimnazijoje mokymai abiturientams „Būsimam studentui į pagalbą: informacijos ištekliai mokymuisi ir studijoms“. Abiturientai susipažino ir praktiškai išbandė bibliotekų el. katalogų paiešką, LIBIS paieškos sistemą. Sužinojo apie Nacionalinės bibliografijos duomenų banko, Lietuvos virtualios bibliotekos galimybes, taip pat apie duomenų bazes, jų rūšis, prieigos sąlygas. Mokymus pravedė Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Regioninio bibliotekų veiklos ir vadybos skyriaus vedėja Ekaterina Prakapene. Abiturientai ir mokytojos mokymus įvertino, kaip įdomius ir naudingus.

Direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė

 Abiturientų ir mokytojų atsiliepimai:

Dovydas Žvirblis, IVc klasė
paskaita buvo įdomi, sužinojau tikrai naudingų dalykų, manau, kad ateityje studijuojant tikrai panaudosiu šią informaciją ir ji pravers rašant mokslinius darbus, Ačiū.

Aušrinė Vaišvilaitė, IVb klasė
Paskaita tikrai patiko, sužinojau daug naudingos informacijos, kurią tikrai panaudosiu ateities studijoms ir ne tik. Pasistengsiu gauta informacija pasidalinti su artimaisiais, kadangi dauguma žmonių tikrai nežino, kaip naudotis elektronine bibliotekininkyste.

Informatikos mokytoja
Paskaita "Į pagalbą būsimam studentui: informacijos ištekliai internete mokymuisi ir studijoms", kurią vedė Šiaulių apskrities P. Višinskio viešosios bibliotekos darbuotojos, buvo labai informatyvi, naudinga. Abiturientų supažindinimas su el. bibliotekininkystės paslaugomis leis jiems geriau susiorientuoti el. informacinėje erdvėje.

Lauryna Vaitkutė, IVc klasė
Trečiadienį, balandžio 18d., buvau paskaitoje apie informacijos paiešką internete, kuri buvo labai įdomi. Sužinojau dar negirdėtų dalykų, viskas buvo aiškiai paaiškinta ir net parodyta praktiškai (manau, jog tik teorinis aiškinimas nebūtų davęs tiek naudos). Gautos žinios, mano manymu, bus labai naudingos ateityje. Jos padės lengviau susirasti reikiamą (ir naudingą) informaciją, bei sutaupyti laiką. Ačiū.

Raminta Bugelytė , IVa klasė
Buvo įdomu, gavau reikalingos informacijos ir ją bus galima panaudoti ne tik studijuojant, bet ir mokykloje rengiant įvairias prezentacijas. Naudinga tai, kad sužinojau, jog Lietuvoje yra išplėtota el. bibliotekininkystė, kad ja naudojantis galima sutaupyti daug laiko:)

Deimantė Banytė, IVa klasė
Paskaita buvo labai naudinga, išsami ir įdomi. Manau, kad šiuos parodytus dalykus naudosiu dabar ir studijuojant. Žinojimas, kaip reikia ieškoti informacijos internete, sutaupo labai daug vertingo laiko.

 
Savanoris bibliotekoje