Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Kaunatavos moterys keliavo po Platelių apylinkes

Kaunatavos moterys keliavo po Platelių apylinkes

Kaunatavos moterys keliavo po Platelių apylinkes

Kai ruduo vis dažniau pareiškia savo teisęs užimti vietą kalendoriuje, papurškaudamas lietumi ar pagąsdindamas vėjeliu, visiems norisi nepaleisti vasaros šiltų įspūdžių. „Pagauti vasarą už uodegos" nusprendė ir Kaunatavos moterų klubo „Marijonos" moterys, susiruošusios į netolimą kelionę po Platelių apylinkes.

Kad kelionė ir netolima – padovanojo begalę įspūdžių ir gerų akimirkų. Visų pirmą aplankėme energetinius labirintus Likšių kaime. Labirintai padaryti geometrines formas, kurios atspindi Visatos atsiradimą ir vystymąsi. Juose vaikštant žmogus tiesiog pabūna su savimi. Nors labirintų kūrėjai juos susodino panaudodami žinias ir suteikdami prasmę, pabuvimas juose net nieko nežinančiam atneša ramybę ir suteikia galimybę greičiau rasti atsakymus į rūpimus klausimus. Tikėdamos ar tiesiog besimėgaudamos geru oru ir gražias vaizdais, moterys išvaikščiojo labirintus, pasidžiaugė nuostabia gėlių mandalą, įsigijo suvenyrų ir išvyko į Platelius, kur dvare yra įsikūręs muziejus. Daugelis muziejuje jau buvo buvęs, bet šį karta visas pribloškė naujai sutvarkytos ekspozicijos savo informatyvumu, šiuolaikiškumui bei gausa. Užgavėnių kaukės, kurių kolekcija ir papročiais garsėja Plateliai, dabar užima naujai suremontuotas buvusių arklidžių patalpas, o kraštotyros, gamtos ir istorijos ekspozicijos išdėstytos visame dvare. Neįprasta jog muziejuje beveik viskas sudėliota, kad galima liesti, imti, paveiksluotis... ir tuo pačiu sužinoti daug naujų dalykų. Tad iš Platelių išvykome labai džiugiai nustebintos ir pilnos naujų potyrių, pasukome link Plokštinės miško, kur, buvusioje sovietinės armijos požeminėje termobranduolinių raketų paleidimo aikštelėje, pastatytoje 1962 m., įsikūręs šaltojo karo muziejus. Muziejus pasitinka lankytojus taip pat po renovacijos, bet tai nesumažina įspūdžio, kam ši bazė buvo skirta, kokį baisų užtaisą saugojo ir kiek žmonių galėjo sunaikinti...

Iš kelionės grįžome su geriausia nuotaika ir mintimis, tad pūsdamas rudeniškas vėjas, dar ilgai negalės užpūsti mūsų vasariškų įspūdžių.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje