Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2012 » Paskaita, tarsi vaistas...

Paskaita, tarsi vaistas...

Dr. J.Gailienės paskaita Varniuose.

Pačiame Rudens lygiadienyje Telšių K.Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių miesto filiale įvyko susitikimas su med.m.dr.Janina Gailiene iš Klaipėdos.
Mokslininkė varniškiams skaitė paskaitą ,iliustruotą kompiuteriniais vaizdais „Apie alavijo naudą sveikatai ir grožiui",konkrečiais gyvenimiškais pavyzdžiais mokė žingeidžius klausytojus sveiko gyvenimo būdo gudrybių, aiškino kaip prailginti savo gyvenimą teisingai ir sveikai maitinantis, susirgus pirmiausia negriebtis tablečių, o išsigelbėjimo nuo užklupusios negandos ieškoti homeopatiniuose vaistuose bei gausiame gamtos dovanotų vaistinių žolelių arsenale.


Pasak lektorės dr.J.Gailienės, vaistai iš alajo buvo žinomi dar žiloje senovėje.Alajas ( lot.Aloe vera) yra kilęs iš Afrikos ir plačiai paplitęs Pietų Amerikoje, Indijoje, Azijoje ir Kinijoje.Mūsuose alajas yra žinomas „alijošiaus" vardu.Dažna močiutė ant palangės augina šį, kambarine gėle tapusią ir „namų daktarėliu" vadinamą, visžalį daugiametį augalą.Nėra tokios ligos ,kurią nepagydytų alajas.Augalas plačiai vartojamas ne tik gydomojoj medicinoj – tai vaistas ir maistas.O koks jo poreikis yra kosmetikoje – sunku ir apsakyti.
Po paskaitos dr.J.Gailienė ilgai dar atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus,pažadėjo žmones nemokamai konsultuoti telefonu betkuriuo paros metu.
Varniškiai nuoširdžiai dėkojo daktarei už naudingą ir turiningą viešąją konsultaciją.Padėkos žodžiai atiteko ir lektorę varniškiams pristačiusiam Telšių miesto „Bočių „bendruomenės pirmininkui Kajetonui Šliogeriui.

Stanislovas Genutis

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje