Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 04 28 Vaikų skyriuje - Nacionalinė bibliotekų savaitė

2010 04 28 Vaikų skyriuje - Nacionalinė bibliotekų savaitė

Darželinukų kelionė į biblioteką

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriuje svečiavosi vaikų darželio „Berželis“ priešmokyklinio ugdymo „Voveriukų“ grupės auklėtiniai su auklėtoja Regina Andrejauskiene.

Kelionė į biblioteką svarbus įvykis darželinukams, bibliotekininkams-šventė:daug būsimųjų skaitytojų, daug šypsenų, vaikiško žingeidumo.  

Vaikai atėjo nešini savo sukurtomis knygelėmis, kurias jie kūrė drauge su savo auklėtoja ir tėveliais. Tam skirtoje lentynoje  surengta vaikų knygelių parodėlė. Vaikų sukurtos  knygelės apie viska: apie dantukus, raideles, mašinas, draugus, šeimą ir t. t

Vaikų bibliotekos darbuotoja Aurika Stupelienė papasakojo apie sukauptas bibliotekoje knygas, parodė naujausias vaikiškas knygeles, papasakojo kaip galima turiningai praleisti laisvalaikį bibliotekoje, supažindino su bibliotekos taisyklėmis, paaiškino kaip tapti bibliotekos skaitytoju. Bendraudami su bibliotekos darbuotoja vaikai buvo aktyvus, nuoširdus, puikiai atsakinėjo į klausimus ir už atsakymus gavo prizų.

 Vėliau vaikai žaidė su jiems patikusiomis knygelėmis, pasižiūrėjo animacinį filmuką ir grįžo  į darželį pilni įspūdžių.


 
 
Savanoris bibliotekoje