Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 10 10 Kviečia skaitmeninė biblioteka

2010 10 10 Kviečia skaitmeninė biblioteka

  Dženeta Pocienė Baltosios lazdelės dienos išvakarėse apsilankiusi bibliotekoje pasiūlė skaitytojams ne tik skaityti, bet ir pasiklausyti įgarsintų knygų. Netoliese esančioje bibliotekėlėje išsirinkau paklausyti D.G. Myers „Psichologiją“,“ Iliustruotąjį mokslą“, 2009, Nr. 6 ir J. Trinkūno „Baltų tikėjimas“.

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Telšių skyriaus filialas Iždinės gatvėje 10- 1 savo kilnijamojoje bibliotekoje saugo ir telšiškiams siūlo nemažai pavadinimų įgarsintų knygų mp3 formate. Šis fondas nuolat atnaujinamas iš Lietuvos aklųjų bibliotekos, esančios Vilniuje.

 Kompaktiniuose diskuose įgarsintas knygas galima klausytis kompiuterio arba mp3 grotuvų pagalba. Čia rasite ir istorinių romanų (pvz. Ištikimoji upė"), ir fantastinių apysakų, ir biografinių knygų (pvz. Apie Astridą Lindgren), ir filosofinių skaitinių (pvz. „Sofijos pasaulis"), grožinių (pvz. R. Šerelytės „Mėlynbardžio vaikai". Yra įgarsintų žurnalų: „Šeimininkė", „Mūsų žodis" ir kitų.

Kaip sako Dženeta - sąjungos Telšių rajono filialo pirmininkė - į šios asociacijos narius yra įsirašę 120 žmonių, tačiau Iždinės/Laisvės/Sinagogos gatvių sankirtoje esančiame name yra laukiami ir ne sąjungos nariai, kurie domisi įgarsintomis knygomis- patrauklia knygų „skaitymo" forma. Sąjungos nariams šia proga primename apie spalio 18 d. įvyksiantį ataskaitinį susirinkimą adresu: Turgaus a. 20.

 
Savanoris bibliotekoje