Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2010 » 2010 12 20 Gruodžio mėnesį Kaunatavos bibliotekoje atidarytos parodos

2010 12 20 Gruodžio mėnesį Kaunatavos bibliotekoje atidarytos parodos

Gruodis užgriūva mus su šventinės nuotaikos pajautimu, karštligišku nebaigtų darbų skubėjimu. Taip atsitiko ir Kaunatavos bibliotekoje, į kurią per gruodžio mėnesį atvyko net trys parodos, kurios buvo planuotos visą rudenį. Pirmoji- Neįgaliųjų dailininkų plenero Šventojoje vykusio birželio 20- 26 dienomis penkiolikos autorių darbai. Tai labai įdomūs ir labai įvairūs piešiniai, atlikti įvairiomis technikomis, gal dėl to kad ir tapytojai buvo susirinkę iš įvairių Lietuvos miestelių ir atsivežę jau nemaža gyvenimo pažinimo bagažą.

 Kita paroda sudominusi labiau jaunesnius lankytojus, tai Ventos gimnazijos moksleivių kūrybinis projektas „Kavos puodelis“, kuriame pusšimtis pačių įdomiausių puodelių, apklijuotų centais, kriauklėmis, kavos puodeliais ar net guminukais... Paroda svečiuosis iki kitų metų, o po švenčių ir kaunataviškiai prie jos prisijungs su savo idėjomis.

Pati kalėdiškaiusia paskutinė paroda, atvykusi gruodžio 17 d. kartu su savo kūrėja, tautodailininke iš Telšių Onute Valickiene. Ji labiau žinoma kaip lėlių ir raganų kūrėja, tad buvo įdomu pamatyti ją dar ir kaip rūbų modeliuotoją, auksinių rankų nėrėją ir mezgėją. Kaip pati Onutė sakė, kad dabar jai nebėra sunku numegzti ar nunerti bet ką, reikia tik pagalvoti ir pati sukurtų kaip tai padaryti. Labiausiai visus sudomino nertos ir megztos Užgavėnių kaukės, kurios atrodė ir tradiciškai ir naujai... Autorė dosniai dalijo patarimus, o visus susirinkusius, kad dar labiau pajustų ateinančias Kalėdas, pamokė pasidaryti, taip pat pačios sugalvotą angeliuką iš kankorėžio. Visi dirbo su užsidegimu, tad biblioteka netruko pasipuošti besišypsančias Kalėdų pranašais.

Gera, kai padarai viska ko užsibrėži per metus...

 
Savanoris bibliotekoje