Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 04 04 Nacionalinė bibliotekų savaitė "Skaityk bibliotekoje" Telšiuose

2011 04 04 Nacionalinė bibliotekų savaitė "Skaityk bibliotekoje" Telšiuose

peleda.jpg

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė 2011 m. balandžio 26 – gegužės 3 d. "Skaityk bibliotekoje!"

"Kada nors knygos atėjimas pas žmogų bus prilygintas dieviškos ugnies pagrobimui – nes kuo mes ginsimės nuo tamsos ir smurto žvėrių, jei ne knyga, kuo šildom sugrubusią sielą, kieno, jei ne knygos šviesa mus vedė ir veda pasaulio ir mūsų pačių širdies labirintais? Keista, kad ligi šiol mes dar nepastatėm paminklo jai", - rašė poetas Justinas Marcinkevičius, visu savo gyvenimu ir kūryba teigęs begalinę pagarbą ir meilę "žmonėms, žodžio stogą kėlusiems, knygoms, mūsų lopšį supusioms..." Šie poeto žodžiai, užrašyti ant Vilniaus universiteto bibliotekos durų – tarsi paminklas visiems, rašantiems žodį, skaitantiems knygą, auginantiems žmogų. Lietuvos bibliotekininkų draugijos 2011 metų balandžio 26 – gegužės 3 dienomis skelbiama 11-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė "Skaityk Bibliotekoje!" tęsia šių metų Vilniaus knygų mugės pasirinktą teminę kryptį "Už teisę skaityti".

Nacionalinės bibliotekų savaitės "Skaityk bibliotekoje" Telšių rajono bibliotekose programa. 

 

Savaitė prasidės 2011 m. balandžio 26 d., vidurdienį – 12 valandą bendru renginiu visose Lietuvos viešosiose bibliotekose, skirtu Anapilin iškeliavusio poeto Justino Marcinkevičiaus atminimui, jo puoselėtai gimtajai kalbai ir knygai. Tegul tai bus Poeto valanda, kiekvienas – literatas, politikas, pedagogas, dvasininkas, verslininkas, mokytojas, bibliotekininkas, moksleivis ar tiesiog pilietis skaitys ar klausysis poeto eilių, diskutuos, prisimins, pažins ar atras iš naujo.

Minėsime ir švęsime kiekvieną savaitės dieną. Šių metų Bibliotekų savaitė – simbolinė. Ji prasidės iškart po Šv.Velykų, gyvenant pavasarinio atgimimo, dvasinio prisikėlimo nuotaikomis. Savaitės pradžia sutampa su Pasauline intelektinės nuosavybės diena, kurios esmė – skatinti kūrybiškumą, išsimokslinimą, pažangias technologijas ir apsaugoti žmogaus kūrybos vaisius. Tai aktualu ir šiandienos visuomenei, ir bibliotekai, jos besikeičiančiai veiklai, formuojant naujoviškos bibliotekos įvaizdį, tampant svarbia ir esmine institucija žmogui, kurioje jis gali kūrybiškai spręsti aktualius gyvenime klausimus – tobulinti profesinius gebėjimus ir kompetencijas, mokytis, rasti teisinės informacijos ir idėjų savo verslo kūrimui, įdomiai leisti laisvalaikį, pagaliau mokytis visą gyvenimą..

Biblioteka šiandien tapo svarbiu ir lygiateisiu partneriu valdžios institucijoms, verslininkams, politikams, kuriuos kviečia į bendrus projektus, naudingus visuomenės ugdymui ir švietimui, ryšių stiprinimui. Biblioteka tampa tikruoju bendruomenės traukos centru, kur gimsta originalios idėjos, verda įdomios diskusijos, susitinka bendraminčiai, kur daug naujovių ir pažangių technologijų, bet dar daugiau knygos ilgesio, noro pasidalinti teksto malonumais ar tiesiog pabūti tyloje ir vienatvėje. Todėl kviečiame visus skaityti bibliotekoje!

Atkreipiame bibliotekininkų ir platesnės visuomenės dėmesį į partnerystės galimybes, nes Nacionalinės bibliotekų savaitės bus švenčiamos ir minimos kelios tarptautinės dienos ir profesinės šventė: balandžio 27-oji – Medicinos darbuotojų diena, balandžio 29-oji – Tarptautinė šokio diena, balandžio 30 d. – Tarptautinė veterinarijos diena ir Valpurgijos naktis (!)... Kviečiame netikėtiems atradimams bibliotekose!

Savaitę užbaigs Pasaulinė spaudos laisvės diena – gegužės 3-ioji pagal kalendorių dar vadinama ir Saulės diena. Tikėkime – jos šviesos, pavasario optimizmo ir energijos bibliotekai tikrai nepritrūks. Kviečiame švęsti kartu – išradingai, aktyviai ir linksmai aptarti įdomiausias knygas, susititi su jų kūrėjais, išrinkti geriausius metų bibliotekininkus, susipažinti su šia profesija, diskutuoti apie naujoviškos bibliotekos kūrimą ir skaitymo, spaudos laisvės svarbą, skirti savo 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio bibliotekai – naujoms knygoms ir spaudai .

Lietuvos bibliotekininkų draugija

SUSITIKIME, SKAITYKIME, BENDRAUKIME BIBLIOTEKOSE !

Nacionalinės bibliotekų savaitės "Skaityk bibliotekoje" Telšių rajono bibliotekose programa.  

 
Savanoris bibliotekoje