Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 03 22 Dokumentinių filmų demonstravimas. Žmogaus teisių kinas.

2011 03 22 Dokumentinių filmų demonstravimas. Žmogaus teisių kinas.

Tikras Garsas Valstybės Atgimimo

Šių metų kovo 22, 24 dienomis Žmogaus teisių stebėjimo instituto iniciatyva Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos darbuotojai pakvietė ,,Džiugo“ vidurinės mokyklos 11, 12 klasės moksleivius į Žemaitės dramos teatro salę, kurioje istorikas Romas Kazakaitis jaunimui pasakojo apie Lietuvoje vykusius atgimimo įvykius, supažindino su demonstruojamų dokumentinių filmų turiniu: "

Tikras Garsas Valstybės atgimimo 1989 – 1993" autorius Domantas Vildžiūnas
Dokumentinis filmas „Tikras Garsas Valstybės Atgimimo 1989–1993“ atsirado dėl jo režisierių Domantą Vildžiūną kankinančios chroniškos slogos. 20-ties metų senumo kvapus teko pakeisti garsais bei vaizdais. Filmo garsas – tai jį lydinčio vaizdo antropologija: dainos, žmonės, vitrinos, gatvės muzikantai. Tikimasi, kad žiūrovas ne tik pamatys, bet ir užuos, kaip prieš 20 metų Vilniuje žmonės rengėsi, šukavosi, kokius batus avėjo. Akivaizdu, kad galvos buvo plaunamos kartą per savaitę, bet vis tiek tie „feliniški“ personažai priklauso Valstybės atgimimui. Tad filmu siekta perteikti žiūrovui praėjusio laiko audiovizualinį kvapelį.
 
"Kelionė per Lietuvą" režisierius ir operatorius Vaidotas Digimas, idėjos autorius David Ellis ir kt.
Britų menininkas David Ellis pirmą kartą atvyko į Lietuvą 1993 metais vedamas smalsumo pažinti posovietinę kultūrą. Nuo tada jis tęsia savo apsilankymus. David Ellis keliauja per šalį ir fiksuoja dabartinį susitikimą su Lietuva, lygindamas su tuo ką matė prieš daugelį metų. Herojaus pašnekovai - įvairių miestų gyventojai bei iškilios Lietuvos asmenybės. Naudodami jo pastebėjimus ir gausią archyvinę medžiagą keliaujame Lietuvos dvidešimties pokyčių metų kelio atkarpa.
 
Vida Urnikienė
Direktorės pavaduotoja

 

 
Savanoris bibliotekoje