Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2011 » 2011 05 09 Kaunatavos bibliotekoje susitikimas su poetu, eseistu, vertėjų Marcelijumi Martinaičiu

2011 05 09 Kaunatavos bibliotekoje susitikimas su poetu, eseistu, vertėjų Marcelijumi Martinaičiu


Marcelijus Martinaitis ir kritikė Donata Mitaitė susitikti su skaitytojais atvyko saulėtą ir pilną žydėjimo gegužės dieną, susitikimą skirdami Lietuvos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Su dideliu džiaugsmu sutikome žinią, jog dalyvausiąs „Metų knygos rinkimai 2011“ bibliotekas lankys rašytojai ir kritikai, o dar didesnis džiaugsmas, kad Kaunatavos biblioteką, viena iš dviejų, pasirinko būtent akcijos laureatas Marcelijus Martinaitis. Tądien į biblioteka sugužėjo susitikti su rašytoju begalė svečių iš viso rajono. Tarp atvykusių buvo ir K. Praniauskatės VB direktorė V. Černiauskienė, Švietimo skyriaus vedėja D. Mažeikienė, Telšių r. poetai Vyt. Stulpinas, I.Daubarienė, literatų klubo „Šatrija“ prezidentė A. Varnelienė, kaimyninio Akmenės rajono Lazdynų Pelėdos muziejaus vadovė J. Čybirienė ir kt.

 

Muzikiniu kuriniu susirinkusius pasveikino ir šiltam pokalbiui nuteikė L. Leonavičiaus atliktas muzikinis kūrinys. Sulaikę kvapą klausėmės poeto skaitomų posmų, jo prisiminimų apie vaikystę ir jaunystę, jo pasidalijimų savo patirtimi ir išgyvenimais. Netikėtos iš jo lūpų nuskambėjo raudos, su didele nostalgija klausėmės sueiliuotų atminčių, daugelis užmirštų dalykų iškilo iš atminties, uždegė noru skaityti, klausytis, mastyti. Poetą atlydėjusi kritikė D. Mitaitė pristatė jo kūrybą, jo norą pasakyti paprastas, labai aiškias gyvenimo tiesas, kad turėdami šaknis ir jas atsimindami, visada liksime savo krašto vaikais, kad tai per visą savo kūrybą ir nori pasakyti ir M. Martinaitis.

Kaunatavos pagrindinės mokyklos mokinės Ugnė, Aušrinė ir Akvilė (paruošė mokytoja D. Brazauskienė) klausytojams pristatė ištraukas iš „Kukučio baladžių“. Su nuostaba pastebėjome, kad „kukučiai“ iki šiol gyvena tarp mūsų (o poeto žodžiais ir jau užsienyje), kad gyvena po trupinėlį ir kiekviename iš mūsų... Susitikimas padovanojo begalę pamastymų, įsiklausymų, noro sužinoti daugiau, susitikti poezijoje, o svarbiausiai išsinešėme paprastą poeto pasidalytą tiesą, jo credo, kad gyvenime nereikia užsibrėžti neįveikiamų tikslų, kad didžiausias tikslas yra – noras gyventi.

Pasirašęs ant bibliotekos „Poezijos Paukštės“, svečias lyg nutiekė mus greitam susitikimui poezijoje tradiciniuose skaitymuose Kaunatavos žydinčiuose soduose, kur ši Paukštė kasmet pasitinka atvykstančius pasidalyti naujausiais posmais poetus.

Esame be galo dėkingi akcijos "Metų knygos rinkimai" ir Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacijai už pasirinkimą būtent mūsų bibliotekos ir pagalbą organizuojant susitikimą su rašytoju, taip pat projekto partneriui - Ūkio bankui, už nupirktus knygų penketukus, kurie ir sudarė galimybę mums sudalyvauti rinkimuose ir kaip tęsinys gerų darbų, tapo susitikimas su gerbiamu rašytoju, poetu ir akcijos „Metų knygos rinkimai 2011“ laureatu- Marcelijumi Martinaičiu.

 

 

 
Savanoris bibliotekoje