Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » iki 2010 » 2008 11 21 Skaitymo metai Kaunatavos bibliotekoje

2008 11 21 Skaitymo metai Kaunatavos bibliotekoje

      boruzes        koncerts  

       Taškeliai- tai perskaitytos knygelės       Bumces koncertas bibliotekoje

 

     ryskenaimetai

       Nugalėtojos baigiamajame renginyje            Trečiokai su rašytoju R. Černiausku Klaipėdoje

               2008 m. paskelbti „Skaitymo metais“. Tad nenuostabu, kad visose Lietuvos bibliotekose vyko didesni ar mažesni renginiai. Ne išimtis ir K. Praniauskaitės VB Kaunatavos filialas. Nuo pat metų pradžios biblioteka pasipuošė akcijos plakatais ir kvietė savo skaitytojus vėl atrasti skaitymą kaip malonų laisvalaikio praleidimo būdą. O Kultūros ministerijai ir Telšių r. savivaldybei parėmus projektą „Knygelės boružės krepšelyje“- veikla įgavo pagreitį. Mažieji skaitytojai pasidarė stilizuotas boružes ir ant jų sparnelių klijavo taškučius už kiekvieną perskaitytą knygą. Rugsėjo 1- ąją taškučius suskaičiavo ir išrinko labiausiai skaitomą rašytoją. Juo tapo klaipedietis Rimantas Černiauskas. Tad labaiausiai skaitanti klasė – Kaunatavos pagr. mokyklos trečiokai, pripiešę vaikų ir sliekų,  išvyko į susitikimą su rašytoju. Klaipėdos miesto I. Simonaitytės bibliotekoje R. Černiauskas atsakinėjo į vaikų klausimus, skaitė ištraukas iš būsimos knygos, kartu fantazavo ir kūrė, o bibliotekos šeimininkas J. Šikšnelis aprodė atsinaujinusią ir labai šiuolaikišką biblioteką bei bibliotekos kiemelyje atydarytą savo drožinių parodą. Grįžome pilni įspūdžių ir vėl kibome į knygučių skaitymą. O visiems mažiesiems  skaitytojams, nevykusiems į kelionę, bibliotekoje koncertavo, žaidimus žaidė ir toliau skaityti kveitė Bumcė iš Šiaulių televizijos.

       Skaityti knygutes paskatino ir K. Praniauskiatės Vaikų literatūros skyriaus projektas „Skaitymo agentūra. Dalinkis atradimais“,  kurio metu per bibliotekas keliavo lagaminas pilnas pačių gražiausių ir įdomiausių knygučių. Lagaminą atvežė „Trys paršiukai“ ir taip įdomiai, linksmai ir nuotaikingai kvietė visus skaityti, kad abejingų kaip ir neliko. Vėl skaičiavome, varžėmės ir rinkome daugiausiai perskaičiusius. Šį kartą daugiausiai knygų perskaitė (net 58) Samanta Mažeikaitė. Nedaug atsiliko, tik 2 knygelėm, Ditė Kumetaitytė. Daug perskaitė ir Gabija Galkontaitė- 39 knygutes. Ją stengėsi pasivyti Ema Baranauskytė ir labai sąžiningai skaitydama perskaitė 29 knygutes. Nors buvo apdovanoti visi dalyvavę akcijoje, šios skaitytojos dar buvo pakviestos  į projekto baigiamąjį renginį Ryškėnuose, kur jau pažįstamas paršiukas, Pepė Ilgoji Kojinė ir peliukas dalijo dovanas, saldumynus ir žaidė linksmus žaidimus.

      Šioms mergaitėms nusišypsojo sėkmė ir užsiregistravus internetinėje akcijoje „Draugauk su knyga. Atrask lietuvišką knygą“ , kuri bibliotekoje vyksta jau antrus metus. Ditė, Samanta ir Gabija pakviestos į Keistuolių spektaklį ir baigiamąjį renginį Vilniuje. Taigi knygų skaitymas atneša ne tik džiugias, pilnas nuotykių ir netikėtumų minutes praleistas kartu su knyga, bet padovanoja daug ir malonių siurprizų. Tikimės, kad taip aktyviai skaitys Kaunatavos mažieji skaitytojai ne tik  skaitymo metais.

                                                            Vilija Jocienė

 
Savanoris bibliotekoje