Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » Šeimų muzikinės istorijos Atvelykio fone

Šeimų muzikinės istorijos Atvelykio fone

Šeimų muzikinės istorijos Atvelykio fone

PAVASARIŠKA ŠEIMŲ ŠVENTĖ VARNIUOSE

Pavasarinių žiedų apsuptyje, bebaigiamų renovuoti Kultūros ir jaunimo centro rūmų mažojoje salėje, balandžio 27 dieną įvyko nepriekaištingai surežisuota ir išradingai meniškai iliustruota šventė „Šeimų muzikinės istorijos Atvelykio fone".

Šventę inspiravo šalyje vykstantys renginiai skirti Šeimų metams ir besibaigianti Nacionalinė bibliotekų savaitė. Tad logiška, jog šventės svarbiausi organizatoriai ir šeimininkai buvo Telšių K.Praniauskaitės viešosios bibliotekos Varnių filialo darbuotojos (V.Krenciuvienė ir Z.Macienė) ir Varnių KJC.

Šeimų šventei svarbą bei foną teikė šv.Velykų šventės baigiamasis akcentas - Atvelykis, bei Vatikane vykęs dviejų Popiežių: Jono XXIII ir Jono Pauliaus II kanonizavimo iškilmės.

Pasveikinusi į šventę gausiai susirinkusias varniškių šeimas, pabrėžusi tos mažytės visuomenės ląstelės svarbą žmonijos egzistavime ir vystymesi, renginio vedėja Giedrė Mikalauskaitė – KJC renginių organizatorė, pastebėjo, jog šeimas stiprina ir vienija kultūringas ir bendras laisvalaikis, turiningi renginiai giminių tarpe ir pakvietė visa tai pademonstruoti konkrečiais pavyzdžiais.

Meninės dalies jaudinančią pradžią padarė pati Giedrė, į sceną pakviesdama akordeonu „apsiginklavusią" savo mamą Romą. Jos atliko dvi dainas ,,Smilga'' ir ,,Mamai''.

Prasmingo laisvalaikio ir savo vaikųmuzikinio lavinimo pavyzdį pademonstravo Antanas Ivinskis - Žemaičių Vyskupystės muziejaus direktorius , su sūnumi Jokūbu

„keturiomis rankomis" atlikdami pakankamai sudėtingus kūrinius : „Sonatiną" ir „Svingą".

Scenoje – Olga ir Saulius Jogminai su savo atžalomis: Kotryna, Matu ir Luku. Tai pedagogo ir sportininko bei

muzikanto šeima, kurioje nė minutė nepraeina šiaip sau, be mėgiamų užsiėmimų. Dainingoji šeimynėlė atliko dvi dainas – vaikišką „Lapė snapė" ir meile spinduliuojantįromansą „Prisėdai šalia", patvirtindami šeimos šūkį „Su daina ir šypsena – visur ir visada!"

Vyresniosios kartos varniškių šeimą atstovavo Elena ir Stanislovas Genučiai. Neabejodami savo gyvenimo credo „Kądarai – daryk gerai!" jie priminė artėjančią vasarą ir užtraukė duetu „Kaip gi gražus Palangos miestelis". Stanislovas pristatė savo naujausią eilėraštį „Žemės rytas".

Almos Būdvytienės ir jos dukros Emilijos su gitara šeimyninis duetas „lindo į mamos spintą, prisimindamos vaikystės išdaigas matuojantis mamos sukneles ar batelius"...Jos atliko iš „Tele – bim –bam" skolintą emocingą dainelę „Mamos suknelė".

Apie jaunystės ašaras, meilės pasaką ir juoką dainavo mama Oksana Vikniuvienė su savo atžalomis Gabrieliu ir Evelina, pabrėždami šeimos ir šiltos jos artumos svarbą.

Ritos Viktoravičienės (KJC direktorė) šeima laisvalaikiu skuba pas dieduką į sodą valgyti cepelinų, tvirtindami – „Reikia tik labai norėti, pasistengti ir tikėti". Jie – mama su sūnumis Mantu ir Gyčiu - atliko dvi daineles „Žvirblis" ir „Aš širdyje labai myliu savo mamą".

Šventę vainikavo scenoje pasirodęs KJC moterų choras „Tėkmė" su dainomis „Senas geras tango" ir „Širdies tavosios šypsena". Tai buvo ne tik nuostabaus renginio baigiamasis akordas, bet ir dovana artėjančiai Motinos dienai.

Atskleidę savo muzikines istorijas, šventės dalyviai buvo apdovanoti gėlėmis ,saldumynais bei puikia pavasarine nuotaika. Tą nuotaiką žadino ne tik vaiski pavasario diena , bet ir šventiškai improvizuota scena bei didelis pano ant sienos su milžinišku Velykų margučiu. Viso to autorė – KJC dizainerė ir meno vadovė – Giedrė Žeimytė. Svajingą pavasarinį muzikinį foną teikė KJC garso režisierius Saulis Vilkas.

Vaikučių pulkelis įnirtingai rideno margučius ir sumaniai atsakinėjo į jiems pateiktas atspėti mįsles, už ką buvo apdovanoti saldainiais ir padėkos žodžiais.

Turiningas ir įdomus renginys baigėsi, salė ištuštėjo...Tik šventės aidas ilgai dar aidės Varnelės pakrantėmis, vis nauja atminimo banga užliedamas šventėje dalyvavusių varniškių širdis...

Stanislovas GENUTIS.

Nuotraukose:

1.Šventės laukiantys veidai.

2.S. ir O. Jogminų šeimynėlė.

3.Cepelinus mėgstanti Viktoravičių šeima.

4.Choras „Tėkmė"

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje