Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2014 » Mandalų paroda: „Iš praeities į ateitį“

Mandalų paroda: „Iš praeities į ateitį“

Mandalų paroda: „Iš praeities į ateitį“

Savaitei į vaikų literatūros skyrių atkeliavo paroda „Iš praeities į ateitį“. Tai respublikinis projektas, kurį vykdo Lietuvos moksleivių neformaliojo švietimo centras bei Pakruojo r. visuomeninis kūrėjų klubas „Bitula“, vadovaujamas Izoldos Žagrakalienės. Projekte dalyvavo penkių savivaldybių moksleiviai: Telšių „Ateities“ pagrindinės mokyklos, Lygumų vidurinės mokyklos (Pakruojo r.), Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos bei Ylakių gimnazijos (Skuodo r.)

Pasak projekto vadovės Izoldos, pagrindinis tikslas – supažindinti moksleivius su trijų baltų genčių ženklais, simboliais ir panaudojant modernias smėlio technologijos priemones sukurti meninį dailės kūrinį. Projekte dalyvavę Telšių „Ateities“ pagrindinės mokyklos moksleiviai ir dailės mokytoja Jolanta Vaičikauskienė buvo sužavėti naujos modernios technikos, kuri reikalauja ypatingo dėmesio ir kruopštumo. Šiame projekte apie kuršių, žemaičių, žemgalių ženklus kalbėta ir piešta.

Ant specialios dviejų sluoksniu plėvelės raižomi ženklai, kad ant lipnaus paviršiaus būtų galima užberti spalvoto smėlio, sukurti piešinį. Atskiri darbai jungiami į vieną didesnį ženklą – mandalą. Penkių savivaldybių moksleivių darbai, sukurti per projektą, eksponuojami minėtų miestų centruose, mokyklose, bibliotekose. Spalvingos piešinių ekspozicijos maloniai nuteikia.

Kviečiame apsilankyti vaikų literatūros skyriuje ir susipažinti su naujomis technologijomis. Paroda veiks iki rugsėjo 15d. Toliau ji keliaus į Pakruojo Juozo Paukštelio biblioteką.

Rūta Savickienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje