Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Europos šalių maratonas 2015 Tryškiuose

Europos šalių maratonas 2015 Tryškiuose

WELCOME TO UNITED KINGDOM
ukTelšių Europe Direct informacijos centro organizuojamame Europos šalių maratone 2015 dalyvavo ir Tryškių biblioteka. Renginiui ruošėmės drauge su Tryškių Lazdynų Pelėdos vidurinės mokyklos moksleiviais ir mokytojomis L. Bogužiene , N. Lemežiene bei Tryškių kultūros centro dizainere R. Balsiene. Iš rekomenduojamų pristatyti ES šalių pasirinkome Jungtinę Karalystę.

Visą balandžio mėnesį bibliotekoje vyko parengiamieji darbai: moksleiviai gilinosi į Jungtinės Karalystės istoriją, geografiją, ieškojo informacijos įvairiuose žinynuose, enciklopedijose, internete. Kiekvieną trečiadienį čia rinkosi Ritos Balsienės vadovaujamas vaikų dailės būrelis. Per mėnesį moksleiviai pripiešė gausybę piešinių - sklaidydami įvairias knygas ir ieškodami mūsų pasirinktai temai tinkamų siužetų vaikai piešė senovines pilis, garsųjį Big Beno bokštą, Karalienę, Anglijos simbolį – raudoną rožę, škotus ir Karalienės sargybą, žemėlapį ir tiltus, vėliavas ir t. t. Piešinių ekspoziciją papildė ir patys mažiausi bibliotekos lankytojai darželinukai – jie kruopščiai spalvino Lietuvos ir Jungtinės Karalystės vėliavas, trafaretus su angliškais autobusais, tiltais ir Karaliene.

Vyresnieji moksleiviai, vadovaujami mokytojos Neringos Lemežienės paruošė pristatymą apie anglų virtuvę iš tarptautinio projekto „Let's Cook Together", kuriame jie dalyvauja drauge su partneriais iš Lenkijos ir Ispanijos. Mokytojos Loretos Bogužienės vadovaujami moksleiviai mokėsi anglų poetų eilių ir dainų.

Balandžio 27 dieną, pasikvietę į svečius Telšių Europe Direct informacijos centro vadovę Auksę Valackonienę, apibendrinome savo darbo rezultatus. Pasidžiaugėme piešinių ekspozicija, apžiūrėjome parodėlę „Welcome to United Kingdom", mokytoja Loreta trumpai išdėstė įdomiausius faktus apie anglų kalbą. Neseniai man teko lankytis Londone, kur apžiūrėjau naują Woolwich rajono biblioteką. Papasakojau savo įspūdžius ir pristačiau biblioteką. Paskui skambėjo anglų poetų eilės. Mokytojos Neringos vadovaujamos moksleivės pristatė projektą, kuriame dalyvauja ir parodė filmuką apie savo veiklą. Renginuką gražiai užbaigė Evelinos ir Mažvydo daina.

Visi dalyviai buvo apdovanoti Europos žemėlapiais, o tada jau atėjo laikas ir angliškai arbatėlei su lietuviškais saldumynais. Pasidalinę įspūdžiais nusprendėme, kad Europos šalių maratone buvo naudinga dalyvauti – smagiai praleidome laiką ir sužinojome daug įdomaus.

Telšių r. sav. Karolinos Praniauskaitės VB Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje