Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » Jau tapo tradicija Kaunatavoje paminėti Europos dieną.

Jau tapo tradicija Kaunatavoje paminėti Europos dieną.

Jau tapo tradicija Kaunatavoje paminėti  Europos dieną.

Tradicija tapo ir pasodinti medelį Europos alėjoje prie Kaunatavos pagrindinės mokyklos. Šiemet medelį - kadagį, sodino dešimtokai. Lietuviškas kadagys įsikūrė draugiškai tarp, kitų atvežtinių kadagiukų.

Šventės šūkis – „Kad mūsų kaimas būtų gražiausias Europoje!" tad tokiu pavadinimu prie amatų klėtelės šurmuliavo ir gėlininkų mugė. Kaunatavos ir aplinkinių kaimų gyventojai turėjo puikią progą įsigyti įvairių gėlių sodinukų ir pasipuošti kiemus.

Šiais metais Telšių Europe Direct informacijos centras rajono mokyklas ir bibliotekas pakvietė dalyvauti organizuojamame renginyje "Europos šalių maratonas 2015". Jo tikslas buvo bendruomenės narius skatinti domėtis Europos Sąjungos šalimis, jų politinėmis, švietimo sistemomis, kultūra, istorija, geografija, papročiais, kalbomis, renginio metu pristatant po vieną šalį. Kauanatavos biblioteka pristatinėjo Olandiją. Su Kaunatavos moterių klubu „Marijonos" prigaminusios tulpių, Telšių mieste surengė interviu praeiviams, paklausdami ką jie žino apie šią šalį, o už teisingą atsakymą dovanodamos savo padarytas tulpes. Praeiviai žinojo nemažai ir jų atsakymai buvo įdomūs, smagūs ir originalūs.

Kitą dieną, panašų renginį pravedėme Kaunatavos kaime. Kiemą pasipuošę tulpėmis ir vėjo malūnėliu, kalbėjome apie nuostabią šalį, dalinomės žiniomis, o prie arbatos puodelio ragavome garsųjį olandišką sūrį.

 
Savanoris bibliotekoje