Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » “Močiutės pasakėlės“ Luokėje

“Močiutės pasakėlės“ Luokėje

“Močiutės pasakėlės“ Luokėje

Jau keletą metų iš eilės Luokės gimnazijoje švenčiama Šeimos diena. Tą dieną gimnazijos klasės bei koridoriai pasipuošia vaikų darbais, klasių vadovai kartu su mokinių tėveliais organizuoja netradicinius užsiėmimus, ruošiama šventinė programa, vaišinamasi tradiciniu šiupiniu.

Šiemet gegužės 15 dieną 1 kl. mokiniai kartu su tėveliais buvo pakviesti į miestelio bibliotekoje vyksiantį rytmetį „ Močiutės pasakėlės". Šio renginio organizatorė Žemaitijos kolegijos Telšių fakulteto III KVV kurso studentė Diana Šimkuvienė – klasės draugės Julijos mamytė. Šiuo renginiu ji baigė studijas šioje mokymo įstaigoje.

Į rytmetį išsiruošė visi 1 klasės mokinukai su mokytoja, keletas mamyčių, mažoji Aurimo sesutė, kuriai taip pat labai patinka pasakos. Atvyko Luokės kultūros centro direktorė M. Beleckienė. Vos pravėrus bibliotekos duris rytmečio dalyvių laukė malonus susitikimas su močiute Agne (Gadūnavo seniūnijos kultūrinės veiklos vadybininkė A. Jakavičiūtė). Susipažinusi su visais renginio dalyviais, močiutė skambia žemaitiška tarme pasekė pasaką apie poną, kuris ieškojo bėdos. Vėliau uždavė įvairius klausimus. Patys atidžiausi klausytojai buvo apdovanoti pasagėlėmis. Visi renginio dalyviai šoko, dainavo, vėl klausėsi pasakos, paliko savo atspaudus ant Šeimos medžio...

Akimirksniu pralėkė rytmečio laikas. Nenumaldomai artėjo atsisveikinimas. Mažieji pasakų rytmečio dalyviai padovanojo bibliotekos skaitytojams savo išleistą knygelę „Keturlapis dobilas", kurioje užrašė pačių sukurtą pasakojimą apie sergančią mergaitę bei papuošė piešiniais. Renginio organizatorė Diana Šimkuvienė bei pasakų močiutė Agnė kiekvienam dalyviui padovanojo po spalvingą užduočių knygelę.

Esame labai dėkingi Julijos mamytei Dianai už puikiai suorganizuotą renginį, maloniai praleistą rytmetį bibliotekoje. Tikiuosi, kad šis renginys dalyvavusioms mamytėms priminė, kokia svarbi pasaka yra vaiko gyvenime, o vaikams – tai dar viena kelionė po stebuklų šalį.

Luokės gimnazijos mokytoja Snieguolė Šilanskienė

 
Savanoris bibliotekoje