Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » ... » 2015 » TELŠIŲ KOMANDA XIV ŽEMAITIJOS BIBLIOTEKININKŲ SPORTO SĄSKRYDYJE „MEDŽIOKLĖS YPATUMAI ŽEMAITIJOJ”

TELŠIŲ KOMANDA XIV ŽEMAITIJOS BIBLIOTEKININKŲ SPORTO SĄSKRYDYJE „MEDŽIOKLĖS YPATUMAI ŽEMAITIJOJ”

TELŠIŲ KOMANDA XIV ŽEMAITIJOS BIBLIOTEKININKŲ SPORTO SĄSKRYDYJE „MEDŽIOKLĖS YPATUMAI ŽEMAITIJOJ”

Šių metų birželio 5-6 dienomis Palūkščio dvare - kaimo turizmo sodyboje ,,Rokynė" Raseinių rajone vyko tradicinis XIV Žemaitijos bibliotekininkų sporto sąskrydis. Organizatoriai – Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka. Šiais metais į sąskrydį susirinko atstovai iš trylikos Lietuvos bibliotekų: Šilutės, Gargždų, Skuodo, Kretingos, Klaipėdos, Tauragės, Šiaulių, Telšių, Plungės, Šilalės, Palangos, Jurbarko, Kauno bibliotekų. Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešajai bibliotekai atstovavo 11 žmonių komanda, vadovaujama direktorės Virginijos Černiauskienės ir komandos kapitonės Gintarės Kačinskienės.

Sąskrydžio tema - medžioklės ypatumai Žemaitijoje - padiktavo aprangos kodą ir stovyklaviečių papuošimą. Trylikos rajonų komandų dalyvius ir svečius prie „medžioklės plotų" prieigų pasitiko sąskrydžio organizatoriai, vilkintys senovės medžioklių apdarais. Atvykėlius iš išorės ir iš vidaus dezinfekavo griežtos stilizuoto sanitarinio patikros punkto medikės. Netrukus visi medžioklės plotai buvo išdalinti, o juose užvirė pasiruošimo sąskrydžio atidarymui darbai.

Medžioklės rago gausmas paskelbė šventės pradžią. Sąskrydžio vedėjas pristatė garbingus svečius: į iškilmes su linkėjimais ir dovanomis atvyko Švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, Raseinių rajono savivaldybės atstovai, LR Seimo nariai, rajono Tarybos nariai ir daug kitų, kurie savo sveikinimo kalbose negailėjo šiltų žodžių bibliotekininkams. Savo linkėjimus sąskrydžio organizatoriams bei visiems dalyviams išsakė ir komandų vadovai. Pasėmę iš stiklinio indo po saują gintaro dulkių, bėrė į karštų žarijų dubenį, kad visi palinkėjimai išsipildytų.

Po iškilmingų kalbų prasidėjo trumpi komandų prisistatymai. Visos komandos buvo išradingos, visi pasirodymai susieti su medžiokle. Mūsų komanda pasirodė puikiai – nuotaikinga daina, Zitos Meškutė ir Zosės Zuikis sulaukė ne tik gausių aplodismentų, bet ir diplomo už taikliausią prisistatymą. Po trumpų prisistatymų užvirė sportinės aistros: vieni šaudė iš laidynių, kiti pylė kibirais vandenį į kiaurą vamzdį, treti ,,daužė" priešininkams langus (vadovų rungtis). Visur reikėjo išmonės ir ypač taiklumo. Smiginio varžybose mes buvome nenugalimi, kiaurą vamzdį vandeniu sparčiai užpildėm, o ir lasą taikliai mėtyti sekėsi.

Pailsėję po rungčių visi sąskrydžio dalyviai rinkosi prie bendro suneštinių vaišių stalo, prie kurio ilgai neužsisėdėjo, nes Ariogalos folklorinis ansamblis „Šaltinėlis" klausytojus kvietė šokti, dainuoti, linguoti. Linksmybės užsitęsė iki gilios nakties.

Birželio 6-oji išaušo saulėta ir šilta. Muzikinis žadintuvas visus sukvietė prie bendro pusryčių stalo. Po jų sodybos šeimininkas Romas Rudžinskas atvykėlius supažindino su Kejėnų piliakalniu dar vadinamu Kaukuru ir Švedų Bokštu bei Palūkščio dvaro aplinka. O tada atėjo laikas ir sąskrydžio uždarymo ceremonijai. Organizatoriai nugalėtojams ir dalyviams įsteigė begales prizų, nominacijų - medžioklės trofėjų. Nė viena komanda neliko be vienokių ar kitokių apdovanojimų, apdovanoti buvome ir mes, tačiau sąskrydžio laurai atiteko Skuodo savivaldybės viešajai bibliotekai. Taigi teisė kitais (2016) metais rengti XV Žemaitijos bibliotekininkų sporto sąskrydį suteikta Skuodo savivaldybės viešajai bibliotekai.

Visos komandos vardu Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje