Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Vaikučių sveikinimas

Vaikučių sveikinimas

Vaikučių sveikinimas

Su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Varnių l/d ,, Raudonkepuraitė‘‘ auklėtiniai pasveikino net dviejų bibliotekų darbuotojas. Pirmiausia jie apsilankė VšĮ Telšių RPMC, apžiūrėjo bibliotekos patalpas, eksponuojamas mokinių parodas. Bibliotekos vedėja Danutė Skrodenienė pakvietė mažuosius lankytojus pažiūrėti filmuką.

Prie Varnių kultūros centro, vaikučiams buvo parodyta, kaip yra pakeliama ir nuleidžiama Lietuvos vėliava.

Sugužėję į Varnių miesto biblioteką, mažieji apžiūrėjo čia veikiančias parodas

,, Minčių karuselė‘‘ ir ,, Jie nešė mūsų žodį‘‘. Pasižvalgę po visą biblioteką, vaikai susipažino su vaikiškomis knygelėmis. Labiausiai patiko knygelės, iš kurių galima klausytis muzikinių garsų, skaitomų pasakų ar mokytis pažinti raides. Ypač sudomino knygutė ,,Stovi tvartas atitvertas‘‘- ji yra su mygtukais garsams įrašyti ir klausytis.

Eilėraščius apie Lietuvą, tėviškę, gimtinę padeklamavo Arijus Balkauskas, Oskaras Buivydas, Kamilija Janušaitė, Justė Servaitė, Kotryna Jogminaitė, Liepa Bajorūnaitė, Gustė Kumžaitė. Vaikus paruošė ,,Viščiukų‘‘ ir ,,Pelėdžiukų‘‘ grupių auklėtojos Birutė Kačinauskienė ir Dalia Macienė.

Vaikai pasveikinę, susipažinę su bibliotekomis, pasidžiaugę knygelėmis, lydimi Nijolės Vilkienės, auklėtojų Birutės Kačinauskienės, Dalios Macienės, , bei padėjėjų Oksanos Vikniuvienės ir Raimondos Vasiliauskienes, išėjo pilni įspūdžių.

Su Kovo 11-ąja Varnių miesto bibliotekos darbuotojas ir lankytojus pasveikino Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos šeštokai, lydimi mokytojų Rasos Baginskienės ir Elvyros Suokienės. Be to, jie apžiūrėjo veikiančias parodas, o tie, kurie dar nebuvo lankęsi bibliotekoje, pasirinko norimų knygų.

Zita Macienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje