Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » 2017 » Pavasario balsų aidai

Pavasario balsų aidai

Pavasario balsų aidai

Literatūrinę- muzikinę popietę ,,Pavasario balsų aidai“, skirtą Jono Mačiulio - Maironio 155-osioms gimimo metinėms, Varnių miesto bibliotekoje pradėjo Telšių muzikos mokyklos Varnių filialo mokinės Rūta Poškutė, Gabrielė Juškevičiūtė ir Toma Zybartaitė fleitomis atlikdamos kūrinį ,,Lietuva brangi“. Apie Maironio kūrybinio kelio vingrybes papasakojo Vlada Vengrienė: ,,Geriausieji Maironio kūriniai žmogui giliai įaugę į tautos sąmonę, įvairiais laikais, ypač sudėtingose situacijose jie kėlė tautinio sąmoningumo jausmus, laisvės troškimą, meilę gimtajam kraštui. Nors poeto gimtadienį prisimename vėlų rudenį, bet jo vardas, jo kūryba visada siejasi su pavasariu, atgimimu. Juk Maironis – tai amžinas pavasaris, atbudimas, prisikėlimas, tai Amžinybės sparnai, išskleisti virš mūsų kad ir trapios trumpalaikės būties.‘‘

Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos mokytojos Romualdos Poškutės parinktos ištraukos iš poeto eilėraščių skambėjo maironiečių lūpomis. Čia išgirdome, kaip Maironis gražiai eilėmis apdainavo gėles, augalus, gamtą. Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos gitaristų būrelis, vadovaujamas Sauliaus Jogmino, atliko Maironio daina ,,Trakų pilis“.
Renginio metu poeto Maironio eilės liejosi ne tik iš mokinių, bet ir iš Varnių literatų būrelio ,,Lyra“ narių lūpų. Regina Sarcevičienė skaitė ,,Medvėgalio kalnas“, Virginijus Bielskis- ,,Išnyksiu kaip dūmas“, Rūta Bitarienė- ,,Neužmirštuolė‘‘, Valerija Vasiliauskienė- ,,Baigės rugsėjis“. Po to visi kartu sudainavo Ovidijaus Vyšniausko įgarsintą Maironio dainą ,,Kur bėga Šešupė“. Po šios dainos Gendvika Čiužienė priminė, kaip kiti poetai atsiliepia apie Maironį ir paskaitė jų sukurtus eilėraščius apie lietuvių poetą, apdovanotą talentu, paprastą, atvirą, nesitaikstantį su klasta, melu, veidmainyste.
Kaip baigiamasis renginio akordas suskambo Maironio daina ,,Oi, neverk, motušėle“. Popietės metu bibliotekos darbuotojos Zita Macienė ir Vida Krenciuvienė dalyvius vaišino obuoliais su Maironio palinkėjimais.
Vyr. bibliotekininkė Zita Macienė

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje