Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Žydrojo dangaus kraštas Bavarija. Viena gražiausių planetos vietų

Žydrojo dangaus kraštas Bavarija. Viena gražiausių planetos vietų

Žydrojo dangaus kraštas Bavarija. Viena gražiausių planetos vietų

Autorės: Arūna Kaminskienė, Dana Loher

Arūna Kaminskienė ir Dana Loher – dvi knygos autorės, kurias suvedė aistra keliauti po nuostabų Bavarijos kraštą. Danutė gyvena Bavarijoje, o Arūna – Lietuvoje, tačiau jau daug metų juodvi kartu su bičiuliais leidžiasi į keliones po šį stulbinantį Vokietijos regioną, garsėjantį nuostabaus grožio kraštovaizdžiu, pasakiškomis Ludwigo II pilimis, tyru Alpių kalnų oru, žmogaus veiklos nepaliesta gamta ir turtingu kultūriniu gyvenimu.
Į knygą sugulė bemaž dešimties metų kelionių į šį kraštą įspūdžiai, potyriai, matyti vaizdai, skanautų valgių receptai. Autorės dalijasi savo patirtimi, sutiktų žmonių istorijomis, įgytomis žiniomis apie Bavarijos kultūrą, tradicijas, gyvenimo būdą. Skaitytojo laukia pažintys su viduramžiškais miestais, kaimeliais, gamta, jų grožį liudija spalvingos nuotraukos ir įdomūs bavariškų patiekalų receptai, jie it egzotiški prieskoniai pagardina pasakojimus apie bavarų kasdienybės kultūrą.
Tai nėra tradicinis kelionių vadovas. Tai keliautojų pasakojimai, kurie, tikimės, bus naudingi tiek aktyviam keliautojui, tiek mėgstančiam kitus kraštus ir žmones pažinti iš knygų.
Žavėkitės, fantazuokite, keliaukite.... Bavarija to verta!

 
Savanoris bibliotekoje