Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Dailininko mokinė

Dailininko mokinė

Dailininko mokinė

Autorė: Charlotte Betts

Jaudinanti istorija apie draugystę, jausmus ir pasirinkimą XVII a. Anglijoje.
1688 metai po Didžiojo Gaisro, Merifildsas. Šiame dvare netoli Londono gyvena Embrouzai, savo namus pavertę savotiška sanatorija – čia prieglobstį randa keistuoliai, sielos žaizdų, melancholijos ir nerimo kamuojami žmonės. Visi jie kaip viena darni šeima. Tačiau labiausiai šiuose namuose švyti jaunoji Berta Embrouz. Jau keletą metų tapybos paslapčių ją moko vienas iš namo “svečių” dailininkas Johanas. Įžvelgdamas ypatingą mokinės talentą Johanas skatina Bertą kūrybai: “Pažvelk toliau savo mylimų gėlių. Tapyk gyvenimą – įvairias jo formas ir apraiškas. Būk drąsi“. Dailininko žodžiai įkvepia merginą, tačiau jo paties likimas priverčia susidurti su šiurkščia ir negailestinga tikrove...
Tuo metu Londone bręsta politinės permainos. Merifildso gyventojus pasiekia kovų tarp anglikonų ir katalikų atgarsiai. Netikėtai į provinciją iš Naujojo Pasaulio atvyksta jaunas, veržlus ir ambicingas architektas Nojus Leitonas. Jo pasirodymas gaiviu gūsiu įsiveržia į Bertos mintis. Revoliucijai įsukus šalį į politinių įvykių, intrigų ir permainų sūkurį Berta priversta spręsti: klausytis širdies ar likti ištikimai savo apsisprendimui tapti dailininke, kovoti dėl meilės ar ją paleisti?
Tai nuostabus pasakojamas apie merginą, kuri nusprendė tapti dailininke tais laikais, kai moteriai svarbiausia buvo ištekėti, susilaukti vaikų ir rūpintis šeima. Apie drąsą būti savimi bet kokiomis aplinkybėmis.

 
Savanoris bibliotekoje