Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Maža raudona knygelė

Maža raudona knygelė

Maža raudona knygelė

Autorius: Mao Dzedongas

Kinijos revoliucijos lyderis, Komunistų partijos Pirmininkas Mao Dzedongas vadovavo Kinijos revoliucijai ir buvo pagrindinis režimo ideologas, paklojęs pagrindus šių dienų Kinijos supervalstybei. Nors šlovinamas iki šių dienų dienų, Mao pražudė daugiau žmonių nei Stalinas, Hitleris ir Čingishanas kartu sudėjus – tarp 45 ir 70 milijonų kinų!
„Maža raudona knygelė“ išleista siekiant Pirmininko Mao mintis padaryti suprantamas net pusiau raštingam valstiečiui ar kareiviui. Kultūrinės revoliucijos metu, kai baudžiamieji būriai žudė ir persekiojo milijonus kinų, ši knygelė tapo parankine kiekvieno raudonojo sargybinio - chunveibino - biblija, o likusieji nešiojosi tarsi relikviją – turėti ją buvo privaloma, nes tai reiškė išgyventi.
Mao režimui bandant eksportuoti savo idėjas, knygelė išversta į kitas kalbas. Pirmininko Mao mokymą perėmė Vakarų radikalai bei teroristinės grupuotės, tokios kaip Juodosios panteros ir panašios į jas.
Radikalėjant pasauliui, plintant ekstremistinėms idėjoms, šių tekstų padedami geriau suprasime pražūtingą totalitarismo ideologiją ir jos veikimo būdus, tuo pačiu tobulindami ir stiprindami demokratijos principus.

 
Savanoris bibliotekoje