Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Namas prie ežero

Namas prie ežero

Namas prie ežero

Autorė: Kate Morton

Dingęs vaikas.
1933-iųjų vasarą Loanetas, Edeveinų šeimos užmiesčio dvaras, išdailintas spindi švara, artėja ilgai laukta Saulėgrįžos šventė. Ypač džiūgauja šešiolikmetė Alisa Edevein. Jai pavyko ne tik sugalvoti tobulą siužeto posūkį ir užbaigti savo pirmąjį romaną, ji dar ir karštai įsimylėjo vieną jauną vyrą. Tačiau, dar prieš laikrodžiui išmušant dvyliktą ir dangų nušviečiant fejerverkams, Edeveinų šeima patiria skaudžią netektį, kuri priverčia amžiams atsisveikinti su Loanetu.
Apleistas namas.
Prabėgus 70 metų, Londono policija po didelio atgarsio sulaukusios bylos išsiunčia detektyvę Seidę Sparou priverstinių atostogų. Ji atvyksta paviešėti pas mylimą senelį į Kornvalį. Iš nuobodulio klaidžiodama po apylinkes, Seidė anapus tankiai suaugusių medžių aptinka namą ir išgirsta, kad kadaise iš jo be žinios pradingo mažas berniukas.
Neatskleista paslaptis.
Tuo pat metu garsi detektyvų autorė Alisa Edevein, jau senyvo amžiaus dama, sėdi savo elegantiškų namų Hampstede palėpėje įrengtame kabinete. Jos gyvenimas, kaip ir kuriami detektyviniai romanai, – kruopščiai suplanuotas. Ir teka ramia vaga, kol vieną dieną jauna policijos detektyvė Seidė ima klausinėti apie pamirštą šeimos praeitį ir narplioti neatskleistas paslaptis, nuo kurių Alisa stengėsi pabėgti visą savo gyvenimą.

 
Savanoris bibliotekoje