Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Palaidotas milžinas

Palaidotas milžinas

Autorius: Kazuo Ishiguro

palaidotas milzinasMūsų laukia kelionė, ir gaišti nebegalima.
Romėnai seniai išsidangino ir Britanija pamažu grimzta į nuosmukį. Tačiau bent jau liovėsi kraštą niokoję karai. Sutuoktiniai Akslis ir Beatrisė išsiruošia į kelią per neramią, keistose miglose, kurios nutrina žmogaus atmintį, skendinčią ir lietaus merkiamą žemę, vildamiesi rasti sūnų, kurio nematė jau daugelį metų. Jie nusiteikę susidurti su daugybe pavojų – kai kurie jų bus keisti ir anapusiniai, – bet nė neįtaria, kokius tamsius ir užmirštus jų meilės vienas kitam klodus ši kelionė atvers.
Kartais rūstus ir pirmykštis, kartais veriamai jaudinantis romanas Palaidotas milžinas kalba apie užmarštį ir atminties galią, kaltę ir traumą, meilę ir kerštą.
Ypatingo, netgi hipnotizuojančio grožio romanas. (Evening Standart)
Kai kas absoliučiai kitoniška ir visiškai nauja. Tikrojo meno stebuklas. (Charles Finch).
Kazuo Ishiguro savo didelės emocinės galios romanuose atskleidė prarają, kuri glūdi už mūsų iliuzinio ryšio su pasauliu. (Švedijos akademija).
Kazuo Ishiguro (Kazuo Išiguro, g. 1954) – japonų kilmės britų rašytojas. Studijavo anglų literatūrą ir filosofiją Kento universitete. 1995 m. už nuopelnus literatūrai jam suteiktas garbingas Britų imperijos ordinas (OBE), 1998 m. – Prancūzijos Meno ir literatūros kavalieriaus ordinas. Net už tris romanus – tarp jų Plūduriuojančio pasaulio menininkas ir Neleisk man išeiti – nominuotas prestižinei „Man Booker“ literatūros premijai. 1989 m. šia premija apdovanotas už romaną Dienos likučiai. 2017 m. rašytojas paskelbtas Nobelio literatūros premijos laureatu. Palaidotas milžinas nominuotas „World Fantasy Award“ ir „International Dublin Literary Award“ literatūros premijoms.

 
Savanoris bibliotekoje