Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Spartusis mokymasis: įvaldykite sudėtingus įgūdžius, pranokite konkurentus ir paspartinkite savo karjerą

Spartusis mokymasis: įvaldykite sudėtingus įgūdžius, pranokite konkurentus ir paspartinkite savo karjerą

Autorius: Scott H. Young

spartusis mokymasis priekisĮgykite naujų gebėjimų, išlikite svarbūs ir reikalingi, atraskite save iš naujo, prisitaikykite prie bet kokių naujų darbo aplinkos reikalavimų. Knygoje „Spartusis mokymasis“ pateikiami principai, kaip greitai įvaldyti sudėtingus įgūdžius. Tai rimtas vadovas, kaip saviugda užsitikrinti profesinę ateitį ir įgyti didžiulių konkurencinių pranašumų.
Šiais audringų ekonominių ir technologinių pokyčių laikais išsilaikyti priekyje įmanoma tik nuolat užsiimant saviugda – visą gyvenimą mokantis naujų idėjų, dalykų ir įgūdžių. Norėdami daugiau pasiekti ir išsiskirti iš kitų turite tapti sparčiojo mokymosi aistruoliais.
Naujų įgūdžių sunkiausia išmokti todėl, kad žmogus manosi kuo puikiausiai išmokęs mokytis dar bestudijuodamas, tad problemas ir toliau sprendžia „senais gerais" būdais. Knygoje „Spartusis mokymasis“ griaunamos tos nuostatos ir pateikiama labai veiksmingų strategijų, kaip pakeisti tokią mąstyseną bei kaip mokytis kitaip, kad įsiminta informacija kuo ilgiau išliktų galvoje.
Scottas H. Youngas pateikia naujausių tyrimų duomenis, kaip mokytis efektyviausiai, pasakoja apie kitus sparčiojo mokymosi entuziastus: tarp jų ir apie Benjaminą Frankliną, šachmatų didmeistrę Juditą Polgár, Nobelio premijos laureatą fiziką Richardą Feynmaną bei kitus, tokius kaip mažai kam žinomas šių laikų polimatas Nigelas Richardsas, kuris, nemokėdamas prancūzų kalbos, sugebėjo laimėti pasaulinį žaidimo Kriss-Kross turnyrą prancūzų kalba.
S. H. Youngas aprašo būdus, kaip jam ir kitiems pavyko įgyti žinių, ir atskleidžia, kad spartusis mokymasis nėra tik kažkoks neaiškus vien užkietėjusiems savamoksliams būdingas įgūdis – tai rimtas įrankis, tinkamas visiems, norintiems pasiekti geresnės karjeros, veiksmingiau mokytis ir pagerinti savo gyvenimą.
Knygoje „Spartusis mokymasis“ nagrinėjama ši kvapą gniaužianti subkultūra, pateikiamos patikrintos schemos, kaip sėkmingai imtis sparčiojo mokymosi projektų, siūloma įžvalgų, kaip, norint ką nors greitai ir gerai išmokti, tai tinkamai susiplanuoti ir tą planą vykdyti be jokių mokytojų ar brangių studijų.
Ar norite išmokti gerai kalbėti kokia nors kalba (ar dešimčia kalbų), ar per trumpą laiką išstudijuoti bakalauro lygio programą, ar įvaldyti įvairius produktui ar verslui nuo nulio sukurti reikalingus įgūdžius, laikykitės knygoje „Spartusis mokymasis“ nurodytų principų ir jums pavyks.

 
Savanoris bibliotekoje