Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Dviejų kelių knyga

Dviejų kelių knyga

Autorė: Jodi Picoult

dvieju keliu knygaKas mes būtume, jei vieną gyvenimo akimirką būtume pasirinkę kitą kelią?
Pagrindinė romano veikėja Dona yra mirties dula, padedanti ligoniams ir jų artimiesiems pasitikti mirtį. Sukaupusi didžiulę patirtį, ji mano, kad apie mirtį jau žino viską, tačiau pati su ja susidūrusi akis į akį patiria šoką ir iš naujo įvertina tai, ką gyvenimas dovanojo ir ką atėmė. Donos istorija šakojasi į dvi linijas: Vandens ir Žemės. Vandens linijoje Dona grįžta pas savo vyrą, kvantinės fizikos profesorių, nagrinėjantį paralelinių visatų teoriją. Žemės linijoje ji skuba į Egiptą, kur prieš penkiolika metų, būdama doktorantė, dalyvavo archeologiniuose kasinėjimuose ir susipažino su talentingu bei ambicingu bendramoksliu Vaitu Armstrongu.
Išgyvendama skirtingas realybes, prisimindama lemtingus sprendimus ir įsivaizduodama galimas savo ateitis, Dona pamažu suvokia, ką reiškia gerai nugyventi gyvenimą, kokią milžinišką įtaką turi net menkiausi mūsų pasirinkimai ir kokį pėdsaką iš tiesų paliekame žemėje.
Jodi Picoult (Džoudi Pikou, g. 1966) – viena populiariausių šiuolaikinių JAV rašytojų. Prinstono universitete ji baigė literatūros tekstų rašymo bakalauro studijas, o Harvardo universitete įgijo edukologijos magistro laipsnį. 2003 m. už kūrybą jai skirtas New England Book Award apdovanojimas.
„J. Picoult pasakojamos istorijos visuomet atskleidžia kažką naujo, ir „Dviejų kelių knyga" nėra išimtis. Smagus ir įdomus kūrinys, priversiantis skaitytojus paklausti savęs – kaip susikurti laimingą gyvenimą per tą trumpą laiką, kuris mums skirtas šioje žemėje." (Associated Press).

 
Savanoris bibliotekoje