Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Suaugusiems » Kai pražysta abrikosai

Kai pražysta abrikosai

Autorė: Gina Wilkinson

kai prazysta abrikosaiHudai pradėjus dirbti Australijos ambasadoje Irake, baimė tapo nuolatine jos palydove. Augantis nerimas dėl savo šeimos, ypač paauglio sūnaus, veda iš proto. Mukhabarat – slaptoji policija – stebi kiekvieną jos žingsnį, kad gautų informacijos, kurią galėtų panaudoti prieš Ameriką. Huda slaptųjų žvalgų verčiama susidraugauti su aukšto rango australų pareigūno žmona Ele Vilson, tačiau nenori tapti informatore, be to, ji dar nežino, kad ir Elė turi ką slėpti.
Hudos jaunystės laikų draugė Ranja, šeicho dukra, stengiasi sudurti galą su galu. Jos šeima, kadaise turtinga ir gerbiama, nusigyveno, todėl dabar moteris teturi titulą, kuriuo kartais dar pavyksta pasinaudoti, kad pakreiptų įvykius sau tinkama linkme. Ranja visomis išgalėmis stengiasi apsaugoti savo dukrą ir pasirūpinti, jog jodviem nieko netrūktų.
Susikirtus trijų moterų keliams, ilgai saugotos praeities paslaptys netrunka įsiveržti į dabartį. Kur pasisuksi, kvepia išdavyste, ir niekas nebežino, kuo galima pasitikėti. Moterims belieka kliautis trapiu naujai užsimezgusiu ryšiu. Ir nė viena nenutuokia, kiek bus pasiryžusios paaukoti, kad apsaugotų savo šeimas.
Gina Wilkinson – buvusi korespondentė, radijo žurnalistė. Rengė dokumentinius reportažus BBC, NPR ir ABC. 2002 m. su vyru persikėlė į Bagdadą. Tuo metu šalį valdė Sadamas Huseinas, o užsienio žurnalistams buvo draudžiama vykti į Iraką. Taigi G. Wilkinson atidėjo žurnalistės plunksną į šalį. Vėliau paaiškėjo, kad viena artimiausių jos draugių Irake buvo Sadamo slaptosios policijos informatorė. Autorė audžia pasakojimą „Kai pražysta abrikosai“ remdamasi savo patirtimi ir nukelia skaitytojus į įtraukiančią istoriją Irake, slegiamame pražūtingo režimo.

 
Savanoris bibliotekoje