Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Mano tėtis rašo knygą

Mano tėtis rašo knygą

Mano tėtis rašo knygą

Autorius: Tomas Dirgėla

TOMAS DIRGĖLA – vaikų rašytojas, LRT radijo laidos vaikams kūrėjas ir vedėjas – geriausiai jauniesiems skaitytojams pažįstamas kaip detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“ autorius. Pirmoji šios serijos knyga „Dingusios šluotos byla“ 2017 m. pelnė geriausios metų knygos vaikams premiją. Šiandien T. Dirgėla yra parašęs jau per dešimt vaikų mėgstamų kūrinių, o savo mylimą rašytoją skaitytojai atpažįsta net gatvėje ar prekybos centre!
Mano vardas Ąžuolas, o mano tėtis yra rašytojas. Jis rašo knygas vaikams savo darbo kambaryje. Bet kodėl jo kambarys vadinamas darbo, jeigu tėtis ten nieko nedirba?
Berniukas nesupranta, kodėl jo tėtis nerašo, tik vaikštinėja po savo darbo kambarį pirmyn atgal! Tuo tarpu tėtis neranda įkvėpimo užbaigti pradėtos knygos…
Ką daryti, kai nieko nesidaro? Ogi eiti ir pažaisti! Pirmoji žinomo vaikų rašytojo Tomo Dirgėlos paveikslėlių knyga, iliustruota puikios dailininkės Ingos Dagilės, pasakoja tikrą istoriją iš rašytojo kasdienybės ir dar kartą parodo, kiek daug gali duoti su šeima praleistas laikas.

 
Savanoris bibliotekoje