Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Kalno durys

Kalno durys

Autorė: Dovilė Junigeda

Dovilė Junigeda – dviejų dukrų mama. Moka taikliai šaudyti iš laidynės, kepti blynus (yra iškepusi maždaug 25000) ir svajoja aprašyti tiek pat nuotykių. Labiausiai mėgsta senus dvarus, gūdžius miškus ir kitas paslaptingas vietas.
Ji sako: užaugau Veliuonoj – pasiutiško grožio miestely, kurio paslaptingumui ir žmonėms iki šiol esu dėkinga už viską, ką turiu. Esu ne tik rašytoja, bet ir nuotykių gaudytoja. Tokia buvau nuo pat mažumės. Savo miestely įsivaizduodavau įvyksiančius netikėčiausius dalykus... Ir vieną vėlų audringą vakarą išgirsta istorija apie požeminius tunelius, besidriekiančius po Nemunu, leido patikėti, kad nuotykis įkliuvo man pats.
Veliuona, 1988-ieji. Nėra mobiliųjų telefonų, kompiuterių, nedaug automobilių. Užtat vaikai turi daug laiko žaidimams lauke! Trys geriausi draugai – Vilė, Teklė ir Simas – vieną naktį Ramybės kalne randa duris. Jie net neįtarė, kad už durų – tunelis, o tunelio gale... nesakysime, kas! Draugai pakliūva ten, kur atsidurti niekuomet net nesvajojo - ir prasideda neįtikėtini, nepaprasti trijų draugų nuotykiai ir jų draugystės išbandymai.
Nori žinoti, kaip Vilė, Teklė ir Simas susitiko su Didžiąja Ragana? Kaip apgavo kryžiuočių ordino magistrą? Kaip surado stebuklingą kaukolę? Kaip pakliuvo ten, kur nė vienas gyvas žmogus nėra buvęs?
„Kalno durys“ – tai tavo vartai į stebuklingą ir labai juokingą kelionę!
Vienas, du, trys... durys atsiveria!

 
Savanoris bibliotekoje