Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Aš moku šokinėti per balas

Aš moku šokinėti per balas

Autorius: Alan Marshall

as moku sokineti per balas 1„Negalėjau suprasti, kodėl jis manė, kad niekada nebevaikščiosiu. Betgi aš žinojau, kas manęs laukia ateityje. Aš jodinėsiu laukinius arklius, šauksiu „Oho-ho!“ ir mojuosiu skrybėle, o dar parašysiu knygą.“
Įkvepiančioje autobiografinėje apysakoje australų rašytojas Alanas Marshallas prisimena savo vaikystę ir įvykį, pakeitusį visą jo gyvenimą.
Po sunkios ligos Alano kojos lieka paralyžiuotos, jam teks likusį gyvenimą vaikščioti su ramentais, tačiau tai anokia bėda jaunam, guviam ir gyvenimo džiaugsmu trykštančiam vaikui, sulaukiančiam didžiulio tėvų palaikymo. Jis nesijaučia esąs kitoks, o jo gyvenimas XX a. vidurio Australijos provincijoje nepaprastai smagus. Nepaisydamas savo negalios, Alanas išdykauja su draugais, medžioja, išmoksta jodinėti, įsivelia į įvairiausius nuotykius ir net peštynes su kitais berniukais. O svarbiausia – jis niekam neleidžia trukdyti siekti svajonių.
Ši istorija privers patikėti, kad nėra neįveikiamų sunkumų ir neperžengiamų ribų.
Knyga yra įtraukta į vaikų literatūros eksperto doc. dr. Kęstučio Urbos mokiniams rekomenduojamų knygų sąrašą.
Alanas Maršalas (Alan Marshall, 1902–1984) – Australijos rašytojas. Vienas žinomiausių jo kūrinių – autobiografinė apysaka „Aš moku šokinėti per balas“ (1955). Australijoje knyga tapo vaikų literatūros klasika.

 
Savanoris bibliotekoje