Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Kakė Makė ir katinas vienai savaitei

Kakė Makė ir katinas vienai savaitei

Autorė: Lina Žutautė

kake make ir katinas vienai savaiteiIš kačių parodos Kakė Makė su visa šeima išėjo sužavėti! Kokios katės tvarkingos, švarios ir kultūringos! Kaip tyčia, einant namo jų kelyje išdygsta benamis vienaakis katinas. Kakė Makė užsigeidžia jį pasiimti, tačiau tėvai sutinka priglausti tik savaitei… Padūkėlis katinas tuojau nugraužia močiutės gėles, visur mėto plaukus ir drasko baldus. Bet kaip su juo smagu ir gera! Net šuneliui Čiūčiai jis labai patinka. Ar gali būti, kad katinas jau rado savo namus?
„Tai nepaprastai šilta ir kupina juokingų situacijų istorija apie atsakomybę už augintinius, didelę vaikų meilę gyvūnams ir tai, kad negalia nėra kliūtis gyventi visavertį gyvenimą.“ Vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.
„Tai pasakojimas apie svarbią vaikystės temą – augintinius – ir patirtį, kurią beveik kiekvienas esame išgyvenę. Nusikeldami į Kakės Makės pasaulį, turime galimybę pamatyti, kokia galinga yra atjautos, rūpesčio ir pagalbos jėga. Ji atneša pokyčių tiek į augintinių, tiek į žmonių gyvenimą. Kviečiu tai pastebėti ir patirti tiek jums, tiek jūsų vaikams.“ Psichologė Asta Blandė.

 
Savanoris bibliotekoje