Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka
Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Į Pradžią » Naujos knygos » Vaikams ir jaunimui » Jeigu pasaulyje būtų 100 vaikų

Jeigu pasaulyje būtų 100 vaikų

Autorius: Christoph Drösser

jeigu pasaulyje butu 100 vaiku2Kaip atrodytų pasaulis, jei du milijardus vaikų, gyvenančių Žemėje, atstovautų tik 100? „Jeigu pasaulyje būtų 100 vaikų“ – knyga, kuri 2021 m. buvo apdovanota Vokietijos jaunimo literatūros premija. Tai pažintinė knyga apie vaikus visame pasaulyje – perskaitykite šią knygą su vaikais. Nustebs ne tik jie, bet ir Jūs, garantuojame!

Turite mylinčius tėvus, pilną kambarį žaislų, ne vieną porą batų, naudojatės kompiuteriu ir kasmet atostogaujate? Manote, kad taip gyvena visi? Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, daugeliui vaikų tai įprasti dalykai. Bet jei atidžiai pažvelgtume į visus pasaulio vaikus? Ar visi gyvena vienodai ir džiaugiasi vaikyste?

Ar norite sužinoti, kaip gyvena vaikai visame pasaulyje? Kiek iš jų lanko mokyklą, o kiek priversti dirbti, kad išgyventų? Kiek vaikų turi namus ir geria švarų vandenį, o kiek gyvena lūšnynuose be elektros ir vandens?

Statistikos duomenys ir nuostabios Noros Coenenberg iliustracijos parodo vaikų kasdienybę skirtinguose žemynuose, šalyse ir kultūrose.

 

 
Savanoris bibliotekoje