Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Atverk duris knygelės

Atverk duris knygelės

     Tarptautinė vaikų knygos diena pasaulyje minima nuo 1967 m., o Lietuvoje – nuo 1993 m. Ši diena minima kartu su danų rašytojo ir poeto, žymaus pasakų kūrėjo Hanso Kristiano Anderseno gimtadieniu – balandžio 2-ąją. Šią dieną bibliotekoje paminėjome su Nevarėnų pagrindinės mokyklos pirmos klasės mokiniais, kai kurie vaikai pirmą kartą lankėsi mūsų bibliotekoje, jiems tai buvo ir pažintinė ekskursija po biblioteką.

     Popietės metu vaikai vartė knygeles – garsines, su dėlionėm, storas, plonas, pasakojo, kokias knygeles skaito namuose. Po to ant žalių lapelių, surašė perskaitytų knygučių ir mėgstamų pasakų pavadinimus, lapelius suklijavo ant plakato - ,,medžio‘‘, gavosi gražus, sužaliavęs - perskaitytų knygelių medis.

     Vėliau vaikai garsiai skaitė H. K. Anderseno pasaką ,,Bjaurusis ančiukas‘‘,  klausėsi ištraukų iš kitų  H. K. Anderseno pasakų ,,Degtukų pardavėja‘‘, ,,Alavinis kareivėlis‘‘. Po skaitymų vaikai atliko užduotis – turėjo sudėlioti tinkamai H. K. Anderseno pasakų pavadinimus, o vienos pasakos pavadinimą vaikams reikėjo sudėlioti paraidžiui. Raidelės buvo paslėptos bibliotekoje tarp knygų lentynose, buvo smagaus ieškojimo.

    Vaikams taip pat labai patiko pavartyti pačias mažiausias, didžiausias, storiausias ir seniausias knygas bibliotekoje. Popietė ,,Atverk knygelės duris‘‘ baigta mažomis, džiuginančiomis dovanėlėmis vaikams.

Nuotraukos

 
Savanoris bibliotekoje