Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

„Senjorų dienos internete“ grįžta!

„Senjorų dienos internete“ grįžta!

Sėkmingai startavusi teminė akcija „Senjorų dienos internete“ sugrįžta š. m. spalio 21–25 d. Visą savaitę projektas „Prisijungusi Lietuva“ rengs internetinius seminarus, kuriuos galima žiūrėti Lietuvos viešosiose bibliotekose ir jų filialuose. 

Akcijos „Senjorų dienos internete 2019“ tikslas –  skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes bei netikras žinias, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

Akcijos metu,  viešosiose bibliotekose ir jų filialuose, senjorai ir visi norintys, smagioje draugijoje kasdien nuo 11 val., galės žiūrėti vis kitas vaizdo transliacijas, užduoti klausimus ir pasipraktikuoti. Internetiniuose seminaruose metu, savo sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalinsis žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose. O senjorai iš visos Lietuvos internetu galės užduoti ir gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Po tiesioginių transliacijų dalyviai kartu su bibliotekininkais bus kviečiami atlikti praktines užduotis ir taip pagilinti žinias. Tiesiogines transliacijas ar jų įrašus taip pat galima žiūrėti ir visuose išmaniuosiuose įrenginiuose, turinčiuose interneto prieigą (visas transliacijas galite rasite svetainėje www.prisijungusi.lt ). 

„Senjorų dienos internete 2019“  transliacijų temos:

Spalio 21 d. – Technologijų vitaminai. Aptarsime kokia e. recepto nauda Jums? Kur ieškoti patikimos informacijos apie Lietuvoje registruotus  ir kompensuojamus vaistus. Technologijų pagalbą ir naudą sportuojant, pristatys ypatingos transliacijos viešnios.

Spalio 22 d. – Pats sau gidas. Keliauti galima patogiai ir pigiai! Kviečiame kartu su transliacijos dalyviais planuoti keliones Lietuvoje ir ne tik. Sužinosite kaip technologijų pagalba planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti viešbučius,  lankytinus objektus ar pramogas, žemėlapyje.

Spalio 23 d. – Bankas tavo delne. Šiandien bankas telpa telefone, o asmeninis biudžetas – mokėjimo kortelėje. Kaip įgyti pasitikėjimo naudotis šiais įrankiais? Transliacijos metu Lietuvos bankų asociacijos ir finansų ekspertai pasidalins paprastais ir praktiškais patarimais, kaip tvarkytis su savo pinigais moderniai bei saugiai.

Spalio 24 d. – Bendravimo mados. Ar prisimenate savo pirmąjį kvietimą į pasimatymą? O ar žinote kaip tai vyksta šiandien? ???? Per transliaciją aptarsime šiuolaikinius, skaitmeninio bendravimo būdus, tendencijas. Dalinsimės patarimais kaip socialiniuose tinkluose bendrauti ne tik smagiai, bet ir saugiai, o transliacijos pabaigoje paskelbsime senjorams skirtą konkursą!

Spalio 25 d. – Išmanusis daržas. Ruduo – tai metas, kai daržai ir sodai ruošiasi žiemos miegui, o Jūsų laukia daugybė užduočių, todėl geriausia jas sudėlioti prioritetine tvarka.  Apie sodo paruošimą žiemai, patarimais ir rekomendacijomis, su Jumis mielai dalinsis Dr. Algirdas Amšiejus. Neturite erdvės daržininkavimui? Papasakosime, kaip internetas, meilė daržui, sodui ir turima žemė sujungia bendruomenes.

Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt  arba artimiausioje bibliotekoje.

 
Savanoris bibliotekoje