Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Saugesnio interneto savaitė 2021

Logo Saugesnio interneto savaite 2021Saugesnio interneto diena (Safer internet day), tai daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva, kuri tapo svarbiu įvykiu informacinio raštingumo kalendoriuje. Prasidėjusi nuo ES SafeBorders iniciatyvos 2004 m. Saugesnio interneto diena išplėtė savo geografines ribas ir dabar minima 150 pasaulio šalių. Saugesnio interneto diena 2021-aisiais metais vyks vasario 9 d. (antradienį).

Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyksta visą savaitę, organizuojant teminę akciją Saugesnio interneto savaitė.

Šiais metais Saugesnio interneto savaitė 2021 vyks vasario 8-13 dienomis. Jos metu kiekvieną dieną vyks edukacinės pamokėlės, kuriose Draugiško interneto meškiukas bendraus tiek su vaikais, tiek su ekspertais apie tai, kaip internete būti saugesniems.

Pamokėlės orientuotos į 4-6 klasių moksleivius, kiekvienos pamokėlės trukmė – iki 30 min.

Kiekvieną dieną bus skelbiama nauja edukacinė pamokėlė (nuorodos į YouTube kanalą), kurią galėsite stebėti bet kuriuo patogiu metu.

Daugiau informacijos apie kiekvienos dienos temas ir veiklas sužinosite apsilankę www.prisijungusi.lt arba www.epilietis.eu svetainėse.

Taip pat visą informaciją galėsite rasti Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Facebook profilyje: https://www.facebook.com/kpbiblioteka

 
Savanoris bibliotekoje