Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Knygos „Vilko ašara“ pristatymas

Liepos 7 dieną Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Mokymo centre susirinkę Telšių Naujamiesčio mokyklos ir Telšių moterų bendrijos „Akvalina“ Vaikų dienos centro vaikai bei mokytojos susidomėję klausėsi pasakojimų ir atsakinėjo į klausimus apie… VILKĄ. Vilniaus universiteto Užsienio kalbų instituto dėstytoja Rasa Bačiulienė pristatė naują savo knygą „Vilko ašara“. Ją iliustravo jaunoji menininkė Emilija Čypaitė, išleido VšĮ „Pamėginčius“.

Edukacinės dirbtuvės vyko žaidimo-viktorinos forma: naudodamiesi žaidimu grįsta nemokama mokymosi platforma „Kahoot“, vaikai įsitraukė į žaidimą, atsakinėjo į klausimus. Emocijų netrūko! Greičiausiai ir teisingiausiai juos įveikusiems, žinoma, įteikti prizai.  

Knygoje pateikiamos lietuvių patarlės, priežodžiai, palyginimai ir posakiai, kurių pagrindinis veikėjas yra vilkas. Tai gana gudrus gyvūnas, tad ir patarlėmis dažnai perteikiamas gudrumas, suktumas, apgaulė, veidmainystė. Vilko įvaizdis pasirenkamas kalbant apie nepasotinamą alkį, ėdrumą, godumą, taip pat įsisenėjusius blogus įpročius, piktumą ir tinginystę. Tačiau vilkas pasitelkiamas ir apibūdinant patyrusį, protingą žmogų.

Kiekvienos patarlės reikšmė paaiškinta, patarlės papildytos variantais, pateikti tiesioginiai ar netiesioginiai atitikmenys anglų kalba. Pabaigoje skaitytojas ras temų rodyklę ir lietuvių bei anglų patarlių rodykles.

Ši knyga puikiai tinka tiek lietuvaičiams, norintiems gražiai kalbėti gimtąja kalba ir norintiems turtinti anglų kalbos žinias, tiek kitataučiams, trokštantiems šnekėti vaizdinga lietuvių kalba. Ji pasitarnaus ir mokytojams, ieškantiems papildomų ugdymo priemonių, įdomių šiuolaikiniam moksleiviui, ir vertėjams, ieškantiems šmaikštaus, taiklaus ar sąmojingo posakio ir atitikmens.

Dėkojame mielai Rasai už įdomų susitikimą ir bibliotekai dovanotas knygas.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

  

 
Savanoris bibliotekoje