Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Įspūdžiai iš Knygų aikštės

1Nuo penktadienio iki sekmadienio svečiavausi šventėje „Sostinės dienos 2021“. Daugiausia laiko praleidau Katedros aikštėje, kurioje buvo įsikūrusi Knygų aikštė. Čia vyko daugybė literatūrinių renginių: susitikimų, naujausių knygų pristatymų, dirbtuvėlių vaikams, poezijos skaitymų, diskusijų – visko neįmanoma buvo suspėti pamatyti ir išgirsti.

Patiko R.Kamuntavičiaus knygos „Gudijos istorija. Baltarusijos istorija“, kurioje  lyginamas lietuviškas ir gudiškas pasakojimas apie bendrą praeitį, pristatymas. Labai įdomu buvo išgirsti apie „Ponios Smetonienės virtuvę“. Knygoje ne tik  išsamus Sofijos Smetonienės portretas, bet ir daug to laikotarpio receptų,  tarpukario inteligentijos diplomatinių pietų meniu ir dar daug visko įdomaus.

Knygų aikštėje buvo pristatyta ir  N.Černiausko knyga „1940. Paskutinė Lietuvos vasara“, istorikė Vida Girininkienė pristatė  autentiškus kario Stasio Mikštos prisiminimus, Herkus Kunčius – naujausią savo romaną apie kolūkio pirmininką Vytautą, o ilgus metus Malyje gyvenusi Viktorija Prėskienytė-Diawara – savo gyvenimo istoriją, sutilpusią į „Dvylika pasakojimų apie vieną gyvenimą“. Aktyviai klausytojai dalyvavo ir diskusijoje apie literatūrines premijas, knygų ir autorių atranką.

Nemažai klausytojų sukvietė Paryžiuje gyvenantis rašytojas Valdas Papievis. Knygų aikštėje prof. V. Bikulčius kalbino rašytoją naujausio jo romano „Ėko“ pasirodymo proga. Įdomiai buvo pristatyta knyga „Lietuvių skalikai“ – drauge su autoriais dalyvavo ir šunys. Na, o A. Amšiejus, kurio knygą „Bičių metai“ pristatė Z.Kelmickaitė, bičių į susitikimą nepakvietė.

Penktadienį – sekmadienį pirmąją dienos dalį vaikų laukė  pamėgti jų rašytojai: Selemonas Paltanavičius, Violeta Palčinskaitė, Tomas Dirgėla, vyko smagios ir kūrybiškos komiksų piešimo dirbtuvės, Marmių kūrybinės dirbtuvėlės, jėgas išbandyti kvietė protų mūšis „Ar pažįsti Lietuvą ir jos istoriją?“, Knygiukai ėjo vaikams į pagalbą. Įdomu buvo ne tik vaikams.

Smagiai ir turiningai praleistą laiką bei jaukią Knygų aikštės atmosferą apibūdinčiau vaikų rašytojo T.Dirgėlos žodžiais: „Po visko kyla tik vienas klausimas – ar pasaulyje galima rasti nuostabesnę aikštę nei Knygų?“

Tryškių filialo vyr. bibliotekininkė Janina Norvaišienė

 2 3 4 5 6 7 8 9 11 12 10

 
Savanoris bibliotekoje