Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

Vokiečių kalbos dienos Telšiuose

01Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubo narių inicijuotas VOKIEČIŲ KALBOS DIENOS renginys spalio 20 d. prasidėjo nuo virtualių sveikinimų: išgirdome tris video sveikinimus, panelė. Gisela Lang iš Ibbenb üren, Johanna ir Detlev bloko iš Bassum ir Ms. Anne-Marie Keding iš Magdeburgo pasveikino dalyvius su vokiečių kalbos diena ir su artėjančiomis miesto metinėmis.

                             Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubo vadovė Nijolė Vaičekauskė ir Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė Vida Urnikienė, abi pasidžiaugė kelerių metų tampria partneryste organizuojant Vokiečių kalbos dienas Telšiuose. Telšių rajono savivaldybės meras  Kęstutis Gusarovas kalbėdamas paminėjo, kad Telšių miestas švęs savo gimtadienį gruodžio 6. d. nuo Telšių miesto Magdeburgo teisių įvedimo praėjo 230 metų. Renginio dalyviai daug sužinojo istorinių faktų: istorikas Vaclovas Vaičekauskas pasidalijo savo žiniomis apie Magdeburgo miesto teisės pradžią ir jos paplitimą Europoje. Skambėjo moksleivių atliekami vokiečių kompozitorių muzikiniai kūriniai.

                             Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubo vadovė Nijolė Vaičekauskė baigdama renginį kalbėjo, kad „ dėkingi Telšiuose viešajai bibliotekai Karolina Praniauskaitė už ilgametę partnerystę. Biblioteka šiemet švenčia 100-ąjį gimtadienį. Biblioteka vaidina didžiulį vaidmenį neformaliame suaugusiųjų švietime, būdama atvira bendruomenei, tuo pačiu suteikdama jaukią atmosferą žmonėms. Linkime bibliotekai didžiulės sėkmės visose veiklose ir tikimės tolesnio prasmingo dalyvavimo suaugusiųjų bendruomenės ugdyme“.

Bibliotekos informacija

 

2  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Nuotraukos Mindaugo Virmauskio ir Vidos Urnikienės

 
Savanoris bibliotekoje