Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS SVEČIAI – TARPTAUTINIO PROJEKTO „ŠVIETIMAS + SKAITMENINĖS TECHNOLOGIJOS?!“ PARTNERIAI

Telšių švietimo centras kartu su kolegomis iš Austrijos, Belgijos, Čekijos, Italijos, Lenkijos, Vengrijos ir Vokietijos įgyvendina programos „Erasmus+“ strateginių partnerysčių projektą „Švietimas + skaitmeninės technologijos?!“. Šįkart projekto partnerių susitikimas vyko Telšiuose.
Svečiai, lydimi Telšių švietimo centro direktoriaus Simono Baliutavičiaus ir metodininkės Nijolės Vaičekauskės, atvyko į Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešąją biblioteką.
Juos pasitiko Inovacijų ir mokymo centro vyr. bibliotekininkė edukacinei veiklai Erika Bytautienė, supažindino su bibliotekos veikla, čia vykstančiais inovatyviais edukaciniais užsiėmimais. Pristatydama pranešimą „Gyventojų skaitmeninio raštingumo kompetencijų ugdymas įgyvendinant projektą PRISIJUNGUSI LIETUVA“, papasakojo, kad tikslas – didinti gyventojų skaitmeninį raštingumą: bibliotekoje organizuojami kompiuterinio raštingumo mokymai pradedantiesiems ir pažengusiesiems įvairiomis temomis: pažintis su kompiuteriu, telefonu, planšete; skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis; efektyvus laiko planavimas ir bendravimas; atsakingas turinio skelbimas internete ir kt.
Už nuoširdų priėmimą bibliotekoje dėkojo ir Telšių švietimo centro darbuotojai, ir visi čia atvykę projekto „Švietimas + skaitmeninės technologijos?!“ partneriai. Šio projekto tikslas – vykdyti atviro švietimo politiką: bendradarbiaujant tarptautiniame tinkle, keistis skaitmeninio švietimo idėjomis, metodais ir gerąja patirtimi, skatinti novatoriškus pedagogų mokymo, mokymosi ir vertinimo metodus ir, mokytojams bei besimokantiesiems bendradarbiaujant, kūrybiškai ir efektyviai naudoti skaitmenines technologijas.
 
Savanoris bibliotekoje