Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIRŽUVĖNŲ BIBLIOTEKOJE – NAUJOS GVIDO LATAKO KNYGOS PRISTATYMAS

Rugpjūčio 17 dieną Biržuvėnų dvare įsikūrusioje bibliotekoje pristatyta naujoji Gvido Latako eilėraščių ir piešinių knyga „Salos“ (jau ketvirtoji poeto knyga).
Su knygos autoriumi renginyje dalyvavo ilgamečiai jo bendraminčiai, draugai poetas Vytautas Stulpinas ir leidyklos „Slinktys“ vadovas, poetas Juozas Žitkauskas.
Poetas Vytautas Stulpinas knygos užsklandoje taip palydi G. Latako „Salas“: „Tapytojas, juvelyras Gvidas Latakas – vienas savičiausių dailininkų, nuo jaunumės rašantis ir eilėraščius. G. Latako eilėraščiuose nuolatos kinta rakursai, gaivalingai juda stichijos: dailė padeda poezijai, poezija – dailei.
Kalba rupi, naši, artėja prie šnekamosios. Iš eilėraščio į eilėraštį keliauja bibliniai, istoriniai personažai, sakmių, mitų, padavimų veikėjai. Praeitis patiriama per liudijimus ir reliktus, kurie vėl prikeliami eilėraštyje. Dabartis šmėsčioja epizodiškai, lyg atsitiktinai patekusi į istorijas. Poeto kūriniai primena iš tvirtų sąsparų suręstą, anot jo paties, budinką, palocių. Riedėte rieda vešlūs ir kartu – geros kraujotakos pasakojimai“.
Poetas G. Latakas ne tik skaitė savo kūrybą, bet ir papasakojo, kaip sekėsi kurti: pasak jo, temos rašėsi natūraliai, o paskui savaime susidėliojo kompoziciškai. Visi eilėraščiai yra apie meilę, tik ji užmaskuota...
Pasak leidyklos vadovo J. Žitkausko, kiekvienas eilėraštis – ne šiaip salos, kiekvienas kūrinys išmąstytas, turi savo paskirtį. Nors eilėraščiai juokingi, bet pilni apmąstymų apie būties laikinumą, prasmę.
Eiles svajingai papildė Vytauto Čegio pianinu atlikti K. Debiusi ir F. Listo kūriniai.
Svečius nuoširdžiai priėmė Biržuvėnų vyr. bibliotekininkė Ligita Navickienė.
 
Daugiau nuotraukų:
 
 
Savanoris bibliotekoje