Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

PASIRAŠYTA BENDRADARBIAVIMO SUTARTIS SU LIETUVOS AKLŲJŲ BIBLIOTEKA

Spalio 6 d. pasirašyta Lietuvos aklųjų bibliotekos, atstovaujamos direktorės Ingos Davidonienės, ir Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos, atstovaujamos direktoriaus pavaduotojos, laikinai einančios direktorės pareigas Vidos Urnikienės, bendradarbiavimo sutartis.

Inovacijų ir mokymo centre Lietuvos aklųjų bibliotekos vyriausioji bibliotekininkė (atstovė regionams) Henrika Nedzveckienė mūsų bibliotekos darbuotojas apmokė, kaip naudotis ELVIS (Elektroninių leidinių valdymo informacine sistema). Tai virtuali biblioteka, skirta visiems, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto.

 

ELVIS fonduose saugoma 13 tūkstančių pavadinimų populiarių įgarsintų knygų, įgarsintų žurnalų, filmų su garsiniu vaizdavimu, skaitmeninių knygų (PDF, DAISY formatais). Yra daugiau nei 80 proc. įgarsintos mokiniams rekomenduojamos literatūros.

 Virtualią biblioteką ELVIS sukūrė ir administruoja Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB), aptarnaujanti ne tik neregius, bet ir kitus asmenis, negalinčius skaityti įprasto spausdinto teksto. ELVIS fondai auga kasmet!

ELVIS gali naudotis:

asmenys, kuriems rega silpsta dėl amžiaus ar ligos;

vaikai, turintys mokymosi ar raidos sutrikimų;

vaikai ir suaugusieji, turintys skaitymo sutrikimą (disleksiją);

silpnaregiai ir neregiai;

asmenys, kurie dėl fizinės negalios ar ligos negali laikyti knygos rankose, perversti puslapių, ilgai sėdėti.

Kreipkitės į mūsų bibliotekos Suaugusiųjų skaitytojų, Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyrius – suteiksime jums reikalingos informacijos dėl ELVIS.

 

 
Savanoris bibliotekoje