Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

BIBLIOTEKOS SVEČIAI – VAIKŲ RAŠYTOJŲ MUZIKOS GRUPĖ „KNYGŲ VAIKAI“

Spalio 12 d. Žemaitės dramos teatre koncertavo vienintelė pasaulyje prieš trejetą metų susibūrusi vaikų rašytojų muzikos grupė „Knygų vaikai“. Tai vienas iš Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos projekto „Biblioteka: išlaisvink kūrybiškumą ir tapk kūrėju“ renginių.

Du grupės nariai – skaitomiausias vaikų rašytojas Tomas Dirgėla ir žmogus orkestras, jaunimui rašantis Justinas Žilinskas – surengė tikrą šventę dideliam būriui vaikų ir jų mokytojų.

Atvyko net septynios klasės: Telšių „Ateities“ progimnazijos 2b ir 2c klasių vaikai su mokytojomis Ingrida Bružiene ir Edita Vitkiene,  Telšių „Germanto“ progimnazijos 4a ir 4b klasių vaikai su mokytojomis Inga Kavaliūniene ir Laima Einikyte, Telšių „Atžalyno“ progimnazijos 3a ir 3b klasių vaikai su mokytojomis Irena Bugeliene ir Irma Klaišyte bei mokyklos bibliotekos vedėja Aušra Vaičiuliene, Telšių „Atžalyno“ progimnazijos Naujamiesčio skyriaus moksleiviai su mokytoja Laima Jonušaite ir  mokytojos padėjėja Aniceta Rauktiene.

Nors grupės koncertuose be galo populiarus kūrinys „Mes mėgstam knygą“ pirmiausia skirtas jauniesiems knygų mylėtojams, jis tikrai pakėlė nuotaiką humoro ir meilės skaitymui nestokojantiems suaugusiems žiūrovams. Renginys džiugino ir dainomis, ir šokiais, o svarbiausia – geromis emocijomis! Kiek daug vaikams buvo džiaugsmo, kai jų knygas papuošė autorių autografai.

Kupini gerų emocijų, tariame nuoširdų ačiū buvusiai Vaikų literatūros skyriaus vedėjai Rūtai Savickienei už indėlį rengiant projektą; už bendradarbiavimą ir šiltą priėmimą – Telšių Žemaitės dramos teatrui, o už finansavimą – Lietuvos kultūros tarybai ir Telšių rajono savivaldybei.

 

 

 

 

 

  

Daugiau nuotraukų:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=kpbiblioteka&set=a.406815771656849

 

 
Savanoris bibliotekoje