Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

ATVIROS PSICHIATRIJOS MĖNESIO POPIETĖ

Spalio 12 d. bibliotekoje į Atviros psichiatrijos mėnesio popietę kvietė UAB Žemaitijos psichikos sveikatos centras. Renginio tikslas – supažindinti visuomenę su nemedikamentiniais pagalbos metodais, todėl buvo galima nemokamai išbandyti skirtingas meno terapijas.
Dailės terapijos metu per piešimą bandyta suprasti save.
Progresyvios raumenų relaksacijos tikslas – raumens įtampos atpažinimas, atpalaidavimas, kontrasto tarp įtempto ir atpalaiduoto raumens suvokimas. Reguliariai taikoma ši relaksacija padeda atsipalaiduoti patyrus stresą, sumažinti jo lygį ir kūno reakciją į stresinę situaciją.
Muzikos garsų terapija – tai tibetietiškų dubenėlių garso meditacija, atsipalaidavimo ir gydymo būdas, kai „grojama" įvairių dydžių dubenėliais bei kitais instrumentais. Po terapinio muzikos garsų seanso akivaizdžiai juntamas teigiamas poveikis fiziniam kūnui ir psichikai.
Renginio metu buvo teikiama informacija apie psichikos sveikatos stiprinimą, pagalbos galimybes. Renginyje dalyvavo psichiatrai, psichologai ir socialiniai darbuotojai, su kuriais buvo galima pasikonsultuoti, užduoti rūpimus klausimus.
 
 
Savanoris bibliotekoje