Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

VOKIEČIŲ KALBOS DIENOS!

????????SPALIO 17–23 d. – VOKIEČIŲ KALBOS DIENOS! Jos tapo tradiciniu kasmetiniu renginiu, per kurį visa Lietuva prabyla vokiškai!
????????Vokiečių kalba neatsiejama nuo Lietuvos švietimo, kultūros ir verslo. Pastaraisiais metais susidomėjimas ja itin auga: Lietuvoje įsikūrė stambios Vokietijos įmonės, vyksta intensyvūs kultūriniai ir ekonominiai mainai su Vokietija. Norėdamos pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse, penkios Vokietijos institucijos Lietuvoje 2016 metais pakvietė visus, neabejingus vokiškai kultūrai, prisijungti prie Vokiečių kalbos dienų ir spalio savaitę organizuoti su Vokietija ir jos kalba susijusius renginius.
????????Nuo pirmųjų metų kasmet prie iniciatyvos prisijungia daugiau nei 200 įvairių institucijų ir pavienių žmonių. Vokiečių kalbos dienų renginių organizatoriai ir dalyviai į vokiečių kalbą žvelgia iš įvairių perspektyvų: vyksta atvirų durų dienos įmonėse, rengiamos diskusijos, susipažįstama su šios kalbos pranašumais, bandoma su ja susibičiuliauti, taip pat nebijoma kelti kontraversiškus klausimus arba tiesiog švenčiama.
????????Projektą inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe`s institutas, Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK). Atsakingas organizatorius yra Vilniaus Goethe`s institutas.
????????Mokykimės vokiečių kalbos – įgysime kompetencijų, kuriomis galėsime pagerinti savo profesinio ir privataus gyvenimo kokybę. Šiai minčiai pritaria besimokantieji mūsų bibliotekos Inovacijų ir mokymo centre, šiandien savarankiškai tobulinę vokiečių kalbos žinias! Užsiėmimą vedė Erika Bytautienė.
 
 
Savanoris bibliotekoje