Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka



daiktu bibl

krastieciu galerija su ep

Kraštiečių galerija

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaitytojui

Jaunimo literatūrinių kūrinių konkursas

7kalva


 

Naujienų archyvas

Darbuotojo meniu

PARODA POETO VYTAUTO STULPINO 70-MEČIUI

Bibliotekoje eksponuojama poeto VYTAUTO STULPINO 70-mečiui skirta paroda „Už prabėgusį laiką/ mirgėjo žvaigždės“ (V. S.). Ją parengė bibliotekos Suaugusiųjų aptarnavimo skyriaus bibliografų grupės bibliografės V. Jomantaitė ir K. Momkienė.

Lapkričio 12 d., šeštadienį, 13.30 val. vyks V. Stulpino jubiliejinis kūrybos vakaras, knygų „Lėtoji“ ir „Rėžiai“ sutiktuvės. Kviečiame!

V. Stulpinas gimė 1952 m. spalio 27 d. Paežerėje, Telšių rajone. Studijavo miškininkystę. Baigęs studijas, dirbo miškininkų mokymo meistru, profesijos mokytoju dailiųjų amatų mokykloje „Praktika“. Telšių aukštesniojoje taikomosios dailės mokykloje dirbo bibliotekininku. Nuo 1996 m. dalyvavo Telšių literatų klubo „Šatrija“ veikloje. Kurį laiką buvo Telšių rajono savivaldybės Kultūros ir meno tarybos narys, įvairių projektų ir literatūrinių renginių partneris.

Nuo 2002 m. V. Stulpinas yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys.

Esame dėkingi kūrėjui už didelį jo kūrybos klodą. O pats poetas yra pasakęs: „Esu visiškai ramus. Aš padariau daug daugiau negu buvo duota padaryti, negu galėjau padaryti <...>“

Žurnalistė Gintarė Adomaitytė, kalbėdama apie V. Stulpino kūrybą, yra pasakiusi, kad poetas „ištikimas sodriam žemaitiškam koloritui, tapybiškiems vaizdams, išnykstančioms nueinančių laikų ir besikeičiančių papročių detalėms. Kalba itin rami, santūri, gelmėse slepianti jausmus. Poetui nereikia triukų, jis nežongliruoja garsiažodžiais, nespekuliuoja gimtąja žemaičių tarme. Jis buvo ir yra žemaitis, nematąs reikalo to specialiai įrodinėti“.

 

 
Savanoris bibliotekoje